fredag 21. november 2014

Leiebil med tvil..


Nå har jeg vel brent meg for siste gang på noe sånt som dette. Lavprisselskaper tilbyr ikke alltid den laveste prisen og det er ofte mer kø og stress hos disse selskapene enn hos andre.
/Now I really have learned that lowcost is not always lowcost, at least in Europe when it comes to cars. A lot of the time you end up paying extra fees for this and that, am I right?/Når du reiser så mye som det jeg gjør så blir det jo til at man leier bil en del også og jeg har som regel holdt meg til de selskapene jeg liker best og der får jeg den beste prisen. Jobber man i reiselivsbransjen så får man jo noen rabatter på forskjellige ting, og leiebil er en av de. Jeg har i alle fall lært at det å se på forskjellige selskaper og sammenligne priser er veldig lurt. Fikke meg en kjempe lekse denne gangen her, og det må jeg bare dele videre. Jeg er så sær at jeg orker ikke alle disse ekstrem lavprisselskapene, de som viser en pris først men så legger man på bare mer og mer jo lengre inn i bestillingen man kommer, da betaler jeg heller litt ekstra for å slippe dette. Men denne gangen da jeg skulle til Mallorca, fly til Palma og så videre til andre siden av øya til Can Picafort ble ting litt annerledes. Hadde  egentlig bestilt buss transport på forhånd, tenkte å slippe å rote meg bort med bil og siden vi hadde litt dårlig tid ville dette være lurt, men nei, det var det ikke. Ved ankomst så fulgte vi instruksene vi hadde på voucheren vår og det viste seg at vi havnet i en så lang kø som jeg aldri har sett før og jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg sier at ventetiden der var vel på ca 2 timer, og det hadde ikke vi tid til. Ironisk nok så het dette selskapet som drev med buss transport Quick Travel, men et var lite som virket "quick" med de. Ble litt desperat der vi stod men jeg hadde nettopp fått en del tilbud på mail fra rentalcars.com og der så det ut som det var veldig mange gode priser. Fant en liten søt bil, smart bil, som vi leide igjennom denne nettsiden og det viste seg at vi skulle hente bilen på Record bilutleie på flyplassen. Booket og betalte for bilen på web siden til Rentalcars, det var litt over 500 kroner, og da jeg var på Record for å hente bilen ente jeg jaggu meg opp med å måtte betale 80 euro (litt over 700kr) i tillegg. Alt i alt så sparte jeg ikke mange kronene, hvis jeg sparte noen i det hele tatt, på å bruke et tilbud fra et lavprisselskap. Jeg kunne ha spart meg selv for tid, stress og mas, samt at jeg mest sannsynlig kunne ha fått en litt større bil hos de litt større bilutleie firmaene, samt at jeg kanskje kunne ha fått noen bonuspoeng.

/When you travel as much as I do you also rent a car every now and then. Normally I stick to the same companies, more or less, but this time I had gotten an e-mail with some great offers from a company I have used only once before. Well, the whole thing started when we arrived at Palma airport and we discovered that the bus ticket that we had purchased, from Quick Travel, involved us standing in a queue that was so long it probably would take us at least two hours to get to the front. We were going to a wedding on the oposited side of the island, in Can Picaforte, and our time was very limited untill we had to be all dressed up in Church. I really thought I was being smart purchasing a bus tickets in advance so we didn't have to rent a car and get lost on our way, but seeing that queue when we arrived I knew that a rental car was our only options. So I went on to my e-mail and found a car from Rentalcars.com, paid online, 500 NOK (about 57 euro) and went to Record car rental to pick it up. First of all the wait at the "low cost" car rentals are crazy, long wait even though there aren't that many people in front of you. Then you have to go through all the questions and sign stuff and wait a little more then to realise you need to pay more than you already have paid in advance. 80 euros more we ended up paying so the car wasn't that cheap at all. I could have gone to one of my other prefered companies where the whole process of getting the car is a lot quicker and I might have gotten so frequent flyer points. Conclusion, what seems to be cheap might not be in the end!

I have learned my lesson!4 kommentarer:

 1. Det med leiebil kan være litt vanskelig. Det er alltid så mye som står med "small print" eller ikke i det hele tatt, og ekstragebyrene bare piler seg opp. Spesielt dersom man skal leie bilen i en by og levere den i en annen. Jeg er derfor alltid veldig påpasselig angående hvor jeg leier og prøver å finne ut av alle ekstrakostandene før jeg booker noe. Greit når man har nok tid, irriterende når man har det travelt! Det rareste var da jeg var på Island og fikk beskjed om at jeg "måtte" ha forsikring mot vulkanaske, for dersom jeg kom oppi en vindstorm ville asken peele av ALL lakken på bilen.. Jeg ble jo kjempeskremt og kjøpte selvsagt denne forsikringen. Kom aldri oppi noen askestorm og hørte ikke om noen som hadde gjort det heller.. :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er ikke så lett alltid å vite hva man skal ha av forsikringer. Har hørt flere klage på leiebil på Island, så jeg var skikkelig på vakt når vi leide bil der. Men da var vi 6 stk og leide en Jeep og fikk beskjed om at med den bilen var alt greit men skulle vi ha vanlig personbil kunne vi ikke kjøre visse steder og vi måtte ha ekstra forsikring.

   Slett
 2. Yuk. Jeg har rotet meg borti endel erfaringer med leiebiler, og forsikringer kan være gode å ha - selv om de virker meningsløse der og da. Vi havarerte med vår leiebil på Margarita i Venezuela, og heldigvis hadde vi forsikringer i øst og vest. For bilen ble helt ødelagt, og vi betalte bare 1000 kroner eller var det mindre i egenandel. (Valutaen devaluerte noe sinnssykt på den tiden, så heldig med den iallefall). Men så klart, det finnes jo rare forsikringer som en sikkert aldri trenger - det vet jeg ikke nok om. Men aske på Island er jo ikke helt usannsynlig, spørsmålet er jo bare om det er sannsynlig når du er der :)
  Phu.
  På privaten har vi leid mye bil, har ikke egen bil - og har vært storveis fornøyd med Hertz i Stavanger og Sverige, men dette blir jo personavhengig. Når det leies fra flyplasser er det jo bare tilfeldigheter som avgjør. Men jeg har likevel lært der også at de kjente er de beste, bortsett fra Sixt København. Ikke nærm dere dem. De skal ha ekstra for både skitten bil (det var en flyttebil....ikke en kirurgisk vogn vi leide) og bulker for bulker som definitivt var der fra før. Vi fikk kranglet oss ut av det, men aldri mer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er mye forskjellige erfaringer fra forskjellige selskaper så noe svinn må man vel regne med. Et tips til er å være veldig oppmerksom i Italia, ikke noe med leiebil selskapet å gjøre men det er litt små "korrupt" der hvis man kan si det sånn. Jeg har fått en bot i Lucca for å ha kjørt på en privat vei???? Ingen som stoppet meg der og da, men fått regning fra Hertz i ettertid. Noe suspekt synes jeg da.

   Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)