tirsdag 10. mars 2015

Travel is not always picture perfect - baksidene ved reisingDet er nok ikke bare meg som har opplevd mye rart når jeg har vært ute å reist, det er nok mange som har forskjellige historier om dårlige hoteller, dårlig mat, sykdom osv. Jeg har reist ganske mye og har kanskje litt flere erfaringer på dette området enn gjennomsnittet, noe som ikke alltid var gøy der og da, men veldig gøy å kunne se tilbake på nå i ettertid. Det er mulig det er noe tips og råd og kanskje litt lærdom i dette innlegget for andre.
/I'm not the only one who have had some strange and bad experiences when I have been travelling, I'm pretty sure that many of you have had your fair share of bad hotels, bad food and being sick as a small hospital. I have travelled a lot so I might have a little more experiences in this matter than the average person, things that wasn't so fun right then and there, but stuff I can look back at now and just laugh about. It's not impossible that you will find some tips and advice from this post that can help you on you own travels./
Dårlige hoteller, eller hotellrom som ikke er som vist på bilder på nett eller i katalog er det mange av oss som har opplevd. Jeg er ikke den som behøver å bo på de flotteste hotellene, halet vanlig 3 stjerners er helt greit for min del. Tenker at jo mindre penger jeg bruker på å bo, jo mer penger har jeg til andre ting. Men jeg vil ikke bo i et høl heller da, sånn som hotellet vi bodde på i Cuba på Santa Maria del Mar, rett utenfor Havana. Hvis du lurer på hva det første bilde er så kan  jeg si at det er kjøkkenet. Det andre ser man  jo er sove rommet, men ingen av disse stedene frister vel så mye å oppholde seg på.

/Bad hotels and hotel rooms that are nothing like the one you saw in the picture, is probably the first thing people will mention. I'm the type of person who don't really need the most fancy hotels, normal 3 stars is fine by me. The less I spend on the hotel the more money I have for other stuff. However, I do not fancy staying in a total dump, like the one in Cuba at Santa Maria del Mar, just outside Havana. In case you are wondering, the first picture is the kitchen, the other one the bed room./   Det er kanskje mange som har opplevd dårlig vær. Nå mener jeg ikke bare at det regnet hele uka du var i Hellas, jeg prater skikkelige naturkatastrofer. Det jeg har opplevd har ikke vært av de verste, ingen som har død eller noe, men jeg har opplevd en tropisk storm på Antigua, har aldri blitt redd for torden og lyn men det var jeg da. Det første bilde viser hvordan hotellet vårt så ut dagen etter, det ser kanskje ikke helt for jævlig ut, men det er ikke bare rent vann det som var der, alle doene i felles områdene var oversvømt. Jeg har også blitt stående fast i New York i 3 dager på grunn av Hurricane Irene. Nå var ikke det noe skremmende i det hele tatt, men vi var faktisk stengt inne på Manhattan og for første gang i historien stengte de undergrunnen og stoppet opp all buss og tog trafikk. På 3 dager var det ingen som kunne komme seg verken av eller på "øya".  

/I bet there is loads of you who have experienced some bad weather. I have actually experienced both a tropical storm and a hurricane. The tropical storm was at Antigua in the Caribbean and it is the worst thunder and lightening I have ever experience, I was actually scared, that's how heavy and load it was. The first picture shows the hotel the day after the bad weather, just keep in mind that it's not only clean water, all the toilets on the ground floor was flooded. The hurricane I had the pleasure of meeting in New York. We were stuck an extra 3 days on Manhattan due to Hurricane Irene. It was not frightening at all now, but for the first time in history they closed the sub way, buses ans trains to and from the"island". / 
Venting, venting og atter venting har jeg opplevd flere ganger. Når det gjelder venting i køer så er vel dette noe man må regne med enkelte steder , men å stå en time i passkontroll kø på Gardermoen er vel litt ekstremt. Det slår riktignok ikke den gangen vi ventet i immigrasjonen i Miami i 3 timer, fordi det hadde vært et systembrudd. Men det aller kjedeligste må være når vi ventet 3 timer på et tog i Polen, midt i ødemarka så man kunne ikke gjøre noe annet enn å sitte på den ene benken som var der.

/Waiting, waiting and more waiting, we've all been there haven't we. However, standing in passport control queue over an hour to get out of Norway is a bi extreme. Well, it wasn't as bad as the time we had to wait 3 hours in immigration queue in Miami due to a system break down. But the most boring was the time we had to wait over 3 hours for a train in Poland, in the middle of nowhere. Nothing to do but sit on that one bench that was there./ En eller annen form for sykdom er det også kanskje mange som har opplevd. Jeg er intet unntak her og selv om jeg bare har vært syk 5,6 ganger i løpet av alle mine reiser, og heldigvis aldri har hatt salmonella eller noe, har jeg vært rimelig syk til tider. Forkjølelse er vel det som topper listen her og ofte har det en så enkel forklaring at man har air-condition på rommet. Jeg har det alltid på rundt 24-25 grader slik at det ikke er for kaldt i forhold til temperaturen ute. Det blir ofte litt kjøligere når sola går ned. Har ikke vært forkjøla på tur siden Kos 1998 tror jeg. Men, jeg har fått i meg diverse andre bakterier som har slått meg ut på andre måter. Har funnet ut at på Bali spesielt blir jeg alltid dårlig, der har jeg blitt skikkelig slått ut et par ganger, og i Mexico har jeg alltid magetrøbbel. Men det kan ikke stoppe meg fra å reise og selv om jeg er vaksinert så er det en drikke vaksine mot akkurat magetrøbbel som hjelper for mange.

/Some kind of illness is something I think most people have experience at least once during their travels. I am no exemption, and even though I have only been sick about 5 or 6 times during all my travel, and thankfully never with salmonella or something serious like that, although I have been pretty sick at times. Getting a severe cold is on the top of the list I would assume, and I think most people can blame that on the air-condition in the hotel room. I always have it on about 24-25 degrees Celsius so I don't get sick from the different temperatures outside and in the room. Haven't had a cold on holidays since Kos 1998 I think. However I have been very sick from other bacteria. I have found out that Bali bugs and Mexico bugs is something my body can't cope with that well, and I just get knocked out or get a bad stomach flue. Anyway, can't let that stop my travelling and even though I am vaccinated against everything I should I might have to take this drinking vaccine for the stomach flue, it works very well I've heard./  Mitt største mareritt  når jeg er på reise er absolutt ikke all ventingen som måtte oppstå, ei heller magevirus eller andre bakterier, men strender som er så fulle av mennesker at det ser ut som en maurtue. Får rett og slett helt panikk av dette og når man ser på bildet under så er vel ikke første tanke man får "å for et idyllisk sted, der kan man sikkert slappe av".

/My worst nightmare is not all the waiting that might occur, nor getting sick with a stomach flue, but overcrowded beaches. I simply get a panic attach from that, and when you look at the picture below you can't say that it looks so idyllic and like a relaxing holiday./   
6 kommentarer:

 1. For en fin blogg du har, og takk for at du tok turen innom meg også:) Jeg følger!

  SvarSlett
 2. Haha, kjenner igjen mange av de kjipe opplevelsene der.. Har heldigvis aldri kommet borti en alvorlig naturkatastrofe eller sykdom da. Venting (spesielt om den er ufrivillig selvsagt) går meg fryktelig på nervene, og jeg er heller ikke noe fan av transittiden på flyplasser. Men akkurat den har jeg jo valgt selv så :p Jeg har også en frykt for overfylte strender! Det er jo ikke koselig i det hele tatt! Da leter jeg heller febrilsk etter et annet sted jeg kan sole meg på :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja tro det eller ei så har jeg faktisk opplevd litt av hva naturen kan stelle i stand. Har til og med vært til stede når det har vært jordskjelv, jeg var på seilbåt (i Karibien, utenfor BVI) så vi merket ikke så mye før vi kom i land dagen etter og så ødeleggelsene. Mye man opplever på tur både på godt og vondt, ville ikke ha vært foruten alle opplevelsene.

   Slett
 3. Mange kjipe øyeblikk når skikkelig uvær eller naturkatastrofer slår inn. Men, de glemmes i alle fall ikke ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man må jo bare tenke at naturen kan man ikke rå over og da blir det bare slik det blir :)

   Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)