fredag 6. april 2012

St. Patrick's Day Dublin 2012


Hvis det er noen som lurer på når de burde dra til Dublin så kan man vel egentlig si når som helst, men hvis man virkelig vil oppleve Dublin / Irland på sitt aller beste og mest pulserende så er det 17 mars som er dagen, St. Partick's Day! Og i år havnet det på en lørdag!St. Patrick var født på 400 tallet i det Romerske England i en velstående kristen familie. Da han var 16 år ble han kinappet og tatt med til Irland for å være slave. Hvor ekstakt i Irland han var er ikke visst, men mange sier at det er i fylket Mayo. Historien sier at det var i en drøm at Gud kom til han og fortalte at han skulle rømme fra fangenskapet og dra til kysten hvor han skulle gå ombord i en båt som skulle ta han med tilbake til England. Da han kom til England igjen gikk han rett til en kirke i Auxerre i Gaul hvor han begynte å studere til å bli prest. I 432 sies det at han ble kallt tilbake til Irland for å være biskop og gjøre irene til kristne mennesker. I følge irsk folklore så brukt St. Patrick en trekløver (shamrock) til å forklare treenigheten til det irske folket. Etter 30 år med evanglelisme døde St. Patrick den 17 mars 461.


Så 17 mars 2012 var dagen da vil alle var irske. Vi hadde på oss grønne klær, slik man ska denne dagen og vi startet dagen med en full irish breakfast og en pint of Guinness på puben!Etter frokost var det bare å gå en tur rundt i Temple Bar, turist felle nr 1, men alikevel et sted man burde få med seg om man er i Dublin. Dette er gata hvor man finner pubene på rad og rekke, og her spilles det irsk musikk fra morgen (nesten) til kveld. En ting som er viktig å nevne når det gjelder St. Patrick's Day så er det at her må man ikke være folkesky. Det er propp fult i gatene fra tidlig morgen og på kvelden er det så mye folk ute (spesielt i Temple Bar), at man får følelsen av å være på en overfylt pub selv om man faktisk står ute i gata. Med så mye mennesker rundt omkring var det også viktig for oss å komme litt tidlig til en pub slik at vi kunne få et bord. Ikke bare var det nasjonal dagen som skulle feires, men det var også en stooooor rugby kamp på ettermiddagen, Irland- England! Så vi parkerte min Irske mann på The Porterhouse men vi jentene trasket avgårde for å se paraden.
De to bildene over er tatt rett før paraden kom til der hvor vi stod. Klokka er rundt 2 og gatene er propp fulle av mennesker. Desverre så er det ikke så lett og få med seg alt som skjer i paraden ettersom man står som sild i tønne. Men man kan lett skimte alt det grønne folk har på seg.
Som man kan se på bildene så er det en hel masse rart å se i paraden. Det er barn og voksne i alle aldre som deltar. Barna danser og synger og har litt form for skuespill mens de går forbi folke massene og de voksne har gjerne slike store figurer i alle former og fasonger som de vifter rundt men musikken hamrer løs. Alt blir så klart møtt med begeistrende julbel fra publikum. Det er mye av det som kan minne om et 17 mai tog for rett som det er kommer det også et korps forbi med barn masjerende bak seg med bannere og flagg. Det er en lang parade og som jeg sa så er det ikke alt man klarer å få med seg, med mindre man er 2 meter høy så klart. Så vi så vel bare ca 30 minutter før vi fant ut at vi var øl tørste og ville tilbake til puben. Irsk kultur er jo viktig å få med seg.
Vel inne på Porterhouse kunne vi nyte den irske kulturen, og som du ser i bakgrunnen så var det fler som gjorde det. Virker som det var en hel del turister som har lagt mye tid, energi og penger inn i denne helgen, for flere steder var det venne gjenger som kom med matchende t-skjorter med St. Partick's Day, Dublin 2012, på både ryggen og brystet. Mange var jo også samlet for å se rugby kampen så det var ganske livelig på de flester puber. Desverre så tapte Irland, men det såre tapet gikk over rimelig fort.
Etter å ha vært på puben i ganske mange timer var det på tide å gå seg en tur. Desverre så fikk jeg ikke tatt noen bilder av stemningen i Temple Bar for det var så mye folk der at man hadde mer en nok med å klare å passe på seg selv og de man var sammen med. Heldigvis så var jo vi der sammen med "lokale" så de visste om en veldig bra nattklubb vi kunne gå på.


Her måtte vi ha en liten pit-stop, hadde en rett før dette også hvor vi var innom en av de "lokale" pubene i Dublins gater hvor vi tok en jaeger bomb, lånte toalette, for så å traske videre til nattklubben kl 21:00 på kvelden. Lenge siden jeg har stått på et gate hjørne for å drikke en øl:)

Etter denne pit-stoppen gikk vi til Diecy's Garden som er nattklubben tilknyttet hotellet Russel Court hotel. Jepp, klokken var 21:00, har da virkelig ikke vært på nattklubb så tidlig før, men det værste av alt var jo at det var nesten fult der inne. Må jo også nevne at dette er et helt genialt sted, i alle fall for oss som er røykere, de har et kjempe stort uteområde, hvor det er musikk, bar og alt annet man har inne, ja så klart, varmelamper også så det er ikke kaldt. Senere utpå kvelden fant vi også ut at de har sin egen hamburger stand der også, så nattmaten kunne intas på disco!!!!!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)