søndag 5. februar 2012

Britiske jomfruøyer Interline regatta 2011Har skrevet om de Britiske jomfruøyene litt fra før, men var der igjen i oktober 2011 så jeg må bare fortelle litt fra det.  Det er bare et helt fantastisk sted, så mange flotte øyer og så utrolig mye flott å se. Vel, må jo innrømme at det er mye jeg ikke har sett i og med at vi er på seile konkurranse når vi er der. Men litt får vi jo med oss:) En ting som er sikkert er at man må bare komme seg ut i en eller annen form for en båt. Lei gjerne en seilbåt eller katamaran og dra rundt på de forskjellige øyene. Ikke noe problem å få leid båter. Har lagt ved linken til det selskapet som vi bruker når vi er der, altså arrangøren av Interline regattaen. De har drevet med utleie i mange, mange år så dette kan de:)Bildet over viser et kart over BVI (British Virgin Islands) og flyplassen er på Beef Island på Tortola så fly hit og ta utgangspunkt i den øya. Her finner man også utleiefirma for båter. Det er flere av de.


Jeg er alltid på en katamaran, det er rein skjær luksus. Stor katte med 4 lugarer med egne bad, og det beste av alt, ac på hele katta når som helst og hvor som helst. Det er å anbefale i +30 grader. Vi som er på katta må jo også selvsagt være med å seile litt også, trenger alltid flere mannskap under regattaen enn de som "bor" på båten. Vi hadde med 2 lag i år, altså to båter i 42 foots klassen, 2 seilbåter i 45,5 foots klassen og to seilbåter i 50,5, pluss en ekstra 45,5 foots seilbåt og en powercat. Jeg var med å seilet på en 42 foots seilbåt, Bountiful.
Her er vi i action! 6 av oss som seilet den båten. Vi hadde jo det største laget med i år igjen, så tilsammen var vi nesten 60 personer. Mye dødtid er det jo også når man seiler regatta, er vel bare 20-30% av tida det er armer og bein, haling og draing i tau, roping og div på kryss og tvers. Resten er å sitte på ripa og være "dø" vekt på båten.
Men som jeg nevnte så ser man jo mye flott natur og opplever mange flotte steder. Bildet under er bare en helt vanlig solnedgang rett utenfor Tortola. Vakkert!

Selv om vi egentlig er på regatta så er det jo fester hver kveld. Med flere hundre interlinere (folk som jobber i flyselskap), blir det jo veeeeldig mye fest og moro. Det er jo så klart tema fest hver eneste kveld. Og her gjelder det å være konge på kvelden, men også konge på dagen.
Disse to bildene er fra anything but clothes festen. Der var det mange festlige antrekk, mange som var veldig kreative og mange som absolutt ikke var det. Synes alle i gjengen vår gjorde det ganske bra. Vi satset mest på kreativitet enn nakenhent (opplagt at mange gikk for noe i den duren vel).  

Å nye livet det kan vi i alle fall, og det som er så flott med å være på en katamaran er at man ikke behøver å seile i konkurransen hver eneste dag. De dagene vi ikke gjorde det og/eller den ene hviledagen som er lagt inn i programmet, da var det bare å nyte tilværelsen.
Men selv om det var hviledag fra regattaen, så var det ikke det fra tema festene. Det årlige pirate partyet er alltid veldig gøy og noe som vi skandinavere gjør litt ekstra ut av. Vi er jo ikke pirater, vi er vikinger!
Så klart, matchende skjorter og vikinghjelm er standar:)

Her er hver dag en fest, ikke noe tvil om det. Og skulle jeg ha skrevet om og lagt ut alle bildene jeg har så hadde det tatt en evighet. Men bare for å ha nevnt det så seilet vi 6 race og hadde vel 6 forskjellige fester eller noe i den duren. Rockstar party var jo også veldig gøy, utrolig mange gøyale "kostymer" å finne der. Bare se på bildet under:)
Og så var det jo så klart Black and White party!
Det som var litt anerledes i år fra de andre årene var at dette var den 30. regattan som har blitt arrangert, altså jubeleum. Dette måtte de jo feire med å ha en egen konkuranse dag for alle de som hadde huset seg på kattamaranene og som da ikke seiler i det offisielle regatta løpet. Jeg var så heldig i år og få være med på alle regatta seilasene i år for den ene båten manglet en mann, og i tilleg til dette så er jeg jo fast "kattemat"så for meg var det full rulle hver dag. Det var jo selvsagt flere oppgaver vi på katta måtte løse, blant annet skatte jakt og selve dagen for katamaranene som var fullpakket med aktiviteter. Skattejakten var pågående under hele regattaen og vi var ute å letet etter hint og div ting hver dag. Hadde jo så klart et skattekart vi måtte følge:) :) ) På selve dagen var vi med på blindful kayak race, frozen t-shirt konkurranse, tatoo konkurranse og mye mer. Veldig gøy var det å måtte få 8 personer inn i en telefonboks. Vi klarte det! Kanskje litt vanskelig å se på bildet, men vi er faktisk 8 stykker i boksen.
Så, hvordan gikk alt det her? Jo, vi vant så klart, absolutt alt sammen!!!!!!!! Seilaset, partyet, skattejakten, katamaran dagen, you name it, VI VANT!

Fikk jo masse premier, men denne flasken champagne fra merket Necker Island, som er Richard Brandson sitt eget merke var jo ekstra gøy å få.


Team bildet av alle oss:)


1 kommentar:

  1. Hei Hege, denne er så fin at jeg bruker den for å verve flere kollegaer til neste regatta. Joda vi har bestemt oss, vi drar. Håper du blir med ;-) klem fra Torhild

    SvarSlett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)