torsdag 9. februar 2012

St. Lucia


Dette er en meget grønn og frodig øy, og nesten litt rik i forhold til andre øyer i Karibien. Øya er heller ikke veldig stor og det tar vel ca 1,5 til 2 timer å kjøre fra sør til nord. Det er som er greit å vite når man skal til St. Lucia er at det finnes to flyplasser der, UVF St. Lucia Hewanorra International Airport som er den største (ikke så veldig stor da), og SLU St. Lucia George Charles Airport, som er veeeeldig liten. 


Vi ankom til UVF fra Miami, og siden vil skulle bo nesten helt i andre anden av øya tok vi en taxi fra flyplassen og til hotellet, Smuglers Cove. Turen tok ca 1,5 time og selv om turen var litt humpete av og til så gikk det veldig greit. Ikke kjempe billig for taxi der da, vi betalte vel ca 90 amerikanske dollar. Det er en annen ting, mange av de karibiske øyene har sin egen myntenhet, men alle bruker også amerikanske dollar. Veldig greit å bruke penger man kjenner til. Vi lærte i alle fall litt om øya i denne taxi turen, taxi mannen var både hyggelig og informativ sånn sett. Språk er ikke noe problem der, så og si alle prater engelsk. De har også et eget språk som er en form for broken french, skjønner ikke en dritt av det for å si det sånn, så engelsk er nødvendig for de å kunne. Det første vi fikk vite var at banan eksport var det store her, faktisk nesten 80% av landets inntekter kommer fra bananene. Det var jo også bananplantasjer så langt øye kunne rekke og tror nok de fleste av de som bor på St. Lucia jobber med dette. Vel, som jeg nevnte så var hotellet vårt på nesten andre siden av flyplassen vi kom til og i god karibisk tro var det et all inclusive hotell. Akkurat sånn vi ønsket å tilbringe våre 4 dager. Vi var jo ikke der så lenge (skulle jo videre til Britiske Jomfruøyer på interline regatta), så vi ville egentlig bare slappe av og lade opp til regatta seiling. Dette resulterte jo også i at vi bare var på hotellet de dagen og hadde noen veldig late og bedagelige dager der. Men som dere ser på bildene så var det heeeeeelt greit å være der altså:) Dette er bilde av det ene bassenget på hotellet, og stranda har man rett nedenfor.


Helt til venstre i bildet er det laget i stand et liten utendørs "kapell" for de som vil gifte seg mens man er på tur:) Er vel kanskje litt mer planlagt enn som så, men det var faktisk et par som giftet seg mens vi var der (regner med det var planlagt ja). Er jo veldig populært å gifte seg i Karibien så det er nok mange hoteller som har en slik eller lignende variant av dette. Den andre store "plattingen" med tak er en restaurant, veldig koselig på kveldene med masse levende lys.


Og så må jeg jo ta med et bilde fra stranda. Ikke det typisk turkise havet man har mange karibiske øyer, men det var veldig fint for det.Slik ser det ut fra resepsjonen og ut mot det første bassenget, ikke rart man blir litt betatt av slike steder. He he, ja kanskje minus de to personene i bilde????? :)Som jeg sa så skulle vi bare slappe av, og med all inclusive så er jo ikke det så vanskelig. Masse god mat og drikke var det jo så vi levde livet godt vi. Så var det jo noe form for underholdning både på dagen og på kvelden hver dag så man kjedet seg ikke, rekker vel ikke det på bare 4 dager.
Ikke bare var det fire show den ene kvelden, de hadde også fire limbo. Vi ble ikke med på det! :)
Vi hadde noen flotte solfylte dager på St. Lucia, men dagen vi skulle dra så forandret været seg en del. Når regner i Karibien, ja da regner det! Vi skulle reise fra flyplassen SLU og den var bare ca 25 min fra hotellet så kjøreturen var betraklig kortere enn den første vi hadde. Men da vi ankomflyplassen så åpnet himmelen seg. I og med at det er bare "små" fly som flyr fra denne flyplassen ble vi litt redde for at dette været kunne hindre flytrafikken litt, men det gjorde det heldigvis ikke. De er vel ganske vant til at slikt vær kan komme:)Og som man kan se så var det en liten flyplass! Hele flyplass bygningen er den man ser på bildet over. Sjekk inn er på utsiden der hvor taxiene stopper, heldigvis under tak, og når man går igjennom inngangs døra går man rett inn i sikkerhetskontrollen. Når man har kommet igjennom den ene sikkerhetskontrollen som er der er det en kiosk, en liten tax free butikk og 4 gater. Det er flyplassen sin det:)


Bildet over er tatt på andre siden av veien hvor flyplassen er!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)