torsdag 15. januar 2015

Destinasjon 2015 - Vinn din drømme reise!

 

Jeg kom nettopp over noe som er helt genialt, så enkelt og så oversiktlig og ikke minst gir det deg inspirasjon og tips. Jeg ble veldig begeistret jeg nå, dette må jo utforskes mer, nå skal jeg drømme meg bort i reiser både nært og fjernt, og kanskje det kan resultere i et nytt og spennende reisemål i nær framtid?2015 er her, et helt nytt år, blanke ark, med masse nye muligheter og opplevelser som står for tur. Jeg elsker å sitte på nettet og se, søke, planlegge og drømme, da har jeg liksom hele verden foran meg og jeg føler jeg kan gjøre hva jeg vil! Det som fikk min reisesjel til å eksplodere av glede nå, var noe så enkelt som en liten søketjeneste hos Momondo som heter Trip Finder. Det er rett og slett så enkelt at du kan bare skrive inn ditt budsjett så lar du Trip Finder gjøre resten. Du kan søke på hva som helst, hvor som helst, når som helst, og til ditt budsjett. Enklere blir det vel ikke. Jeg vet at de som er reiseglade vil dra nytte av en slik søkefunksjon da det er ofte man reiser innenfor et budsjett. Er man spontan i tillegg så får man jo nesten et lite adrenalin kick av noe som dette. Det får jeg, og reiselysten i meg vokser, det er så mange spennende og interessante destinasjoner jeg vil til, Istanbul, Tbilisi, Lisboa, Venezia, Moskva, Tel Aviv, Marrakech, Beograd, og det beste av alt er at det er så mye bra priser her så det er ingen ting som er uoppnåelig. Jeg har veldig lyst til å reise til Istanbul, gjerne i 2015. For meg er Istanbul både eksotisk of fjernt og jeg vet at det er en by som har utrolig mange opplevelser å by på. Det er så mye kultur og historie her som jeg mener er verdt å oppleve, for ikke å snakke om utrolig fantastisk arkitektur. Har hørt så mye positivt om byen at dette er det nok verdt å oppleve. Jeg tror at nordmenn kanskje glemmer Istanbul litt siden vi er så vant til å reise til andre destinasjoner i Tyrkia som for eksempel Antalya/Alanya, men jeg er overbevist om at Istanbul er stedet å reise til i 2015.

Momondo
Bilde fra Momondo
Istanbul eller Konstantinopel som byen het tidligere er den største byen i Tyrkia og har rundt 13 millioner innbyggere medregnet forstedene. Det som er litt artig med Istanbul og gjør at denne byen skiller seg spesielt ut fra alle andre byer i Europa er at den ene delen ligger i Europa mens den andre delen ligger i Asia, vi snakker altså om en utrolig stor by. Det er nok viktig å vite på forhånd hva man vil se og gjøre, men jeg kan virkelig se for meg å varnde gjennom de tradisjonelle bazarene og titte på alt som finnes fra klær og smykker til krydder og lokale mat spesialiteter, kanskje smake på noe du aldri har smakt før også. Bare la lukter og inntrykk flyte innover deg og virkelig være en del av opplevelsen. For ikke å glemme steder som Topikapi Palace med sine kuppler og spirer, og som har vært hjemmet til sultaner i flere generasjoner, og i dag har en av verdens mest imponerende juvelsamlinger. Eller hva med den velkjente Blå Moske, er den virkelig blå? En tur på by'n i Taksim kvarterets pulserende barer og nattklubber, etterfulgt av en stopp på et tyrkisk gatekjøkken for litt natt mat. Man kan i alle fall ikke gå glipp av Hagia Sofia, Istanbuls viktigste religiøse bygning, som tidligere har vært både kirke og moske, men er i dag et historisk museum. Nei, det skal ikke være noe problem å finne på ting å gjøre i denne pulserende byen hvor øst møter vest og historie møter nåtiden, det er nok bare å stette Istabul på listen over ønskede reisemål i 2015.

Hagia Sofia, bilde: Stanisloav Kozlovskiy
Bilde fra Wikimedia.org

For de som har fått med seg tittelen på dette innlegget så står det jo konkurranse, og det stemmer at det er. Lurer kanskje på hvordan min drøm om å reise til Istanbul kan være en konkurranse? Vel, denne konkurransen går ut på å bruke Momondos Trip Finder, slik som jeg har gjort, så finner du en detinasjon du kunne tenke deg å reise til og skriver om det i kommentar feltet på dette innlegget, ikke glem å legg igjen e-post adressen din (den vil bli vist kun til meg).


PREMIEN!!
Det er en super premie på denne konkurransen, noe som jeg kan tenke meg de fleste gjerne vil ha, nemlig flybilletter tur/retur til et reisemål vinneren velger selv, og til en verdi av 1500 euro. Vil du bruke premien på flybillett til deg selv eller vil du reise med flere andre? Det er helt opp til deg, men for en sjanse til å vinne må du delta innen 31 januar!


LYKKE TIL!


Bloggleser-vinneren vil bli trukket tilfeldig ut av momondo.15 kommentarer:

 1. Svar
  1. Thank you :) Had a look at your blog and I like it :)

   Slett
 2. Hei! :) Spennende blogg, og veldig spennende konkurranse! Jeg er en stor reiseentusiast selv, og har et spesiellt land jeg veldig gjerne vil reise til, men som jeg ikke har fått mulighet til enda, det er New Zealand, hvor faren min er født. Fant Auckland nå når jeg prøvde Momondos Trip Finder og søkte på "varme steder". Det er et stort ønske å komme dit og se alle stedene han og mine besteforeldre har fortalt om, og komme tilbake og fortelle om det til min farmor(hun er 91 så hun orker ikke reise tilbake selv).
  Det er et fantastisk spennende land med vulkaner, varme kilder, vakker natur og spennende kultur, spesiellt Maoriene fascinerer meg!

  http://www.momondo.no/flybilletter/akl/fly-til-auckland.html?originCode=osl&departureDate=2015-03-10&ad=1&mp=lo

  Mvh
  Elin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja dette er jo en supersjanse til å kunne delta og kanskje vinne :) Det er jo en super premie for sånne reiseentusiaster som oss må jeg si :) New Zealand kunne jeg virkelig ha tenkt meg å reise til selv.

   Slett
 3. I'll be going to Istanbul soon! Can't wait! Thanks for sharing the beautiful pictures! :)

  Btw It's been a long while since I last visited! :)
  How have you been??

  http://JoshuaHideki.com/

  SvarSlett
  Svar
  1. All good :) I envy you so much for your Istanbul trip, I really have to og there during this year :)

   Slett
 4. Min store drøm har alltid vært å reise til Paris. Spise franske makroner til jeg ikke klarer å få ned en til, besøke louvre og selvfølgelig Eiffeltårnet. Reisen ville jeg tatt med kjæresten min, og i løpet av turen skulle vi hengt en hengelås på Pont de I’Archevêche som et symbol på vår kjærlighet. Hadde vi hatt nok tid hadde vi nok tatt en tur i Euro Disney også, siden vi begge elsker Disney. Tror Paris må være min drømmedestinasjon dette året.

  mail: anneda96@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Paris er nok drømme destinasjonen for mange :) Jeg må innrømme at jeg er, kanskje en av de få, som ikke er sånn kjempe glad i Paris. Jeg synes det er oppskrytt og det er mange litt arrogante mennesker der, synes jeg da :) Men sånn er det vel med alle steder noen liker de og andre ikke. Uansett så burde du dra dit så du får oppleve byen slik du vil :)

   Slett
 5. Hei!
  Mitt reisemål ville blitt Melbourne i Australia =) Har heller ikke hatt en eneste ferie på et år!
  Jeg har aldri vært i Australia før og hadde vært en drøm som går i oppfyllelse om jeg hadde fått sjansen til dette.
  Det er også en kjær person som bor i Australia jeg ikke har sett på rundt 6 år og som jeg aldri trodde jeg ville få sjansen til å møte igjen. Hva om Momondo kan føre to forelskede sjeler sammen igjen? =) Det hadde blitt en historie i seg selv ;)

  Må den som vinner reisen ha en strålende tur!

  Hilde

  SvarSlett
  Svar
  1. Å det var en fin historie :) Jeg har faktisk vært i Melbourne og det er en super by. Håper du får sjansen til å oppleve alt du ønsker der en dag :)

   Slett
  2. Har du en mail adresse du kan sende til meg så du er med i konkurransen? Kan sende den til meg på hegechristin@yahoo.no hvis du vil.

   Slett
  3. Hadde vært fint med en lyd fra deg om at du har mottatt mailen :)

   Mvh Hilde

   Slett
  4. Hei Hilde. Nei jeg har ikke fått mailen for jeg ser jeg har skrevet feil adresse, sorry, det skal være hegechristineid@yahoo.no. Venter på svar fra deg før jeg sender de som skal være med på trekningen Momondo :)

   Slett
 6. Ingrid (ingrid_birkenes@hotmail.com)31. januar 2015 kl. 09:17

  Hei!

  Mitt reisemål ville blitt Havana - Cuba! :)

  http://www.momondo.no/flybilletter/hav/fly-til-havana--.html?originCode=osl&departureDate=2015-03-10&ad=1&mp=lo

  SvarSlett
  Svar
  1. Å jaaaaa, der er jeg helt enig med deg:) Jeg har vært på Cuba bare en gang og jeg absolutt elsker det. Aner ikke hva det er men det er noe med Cuba som rett og slett trollbinder meg. Gleder meg til den dagen ejg reiser tilbake :)

   Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)