fredag 12. september 2014

Norway top 7 must see


Norway is a extremely beautiful country and I think a lot of people agree with me when I say that this is a gem when it comes to travel, adventure and experience. There is a reason why Norway as a tourist destination has gotten so much attention in the international media over the past years. This is a dream destination, something I haven't learned to appreciate until I was way pas my twenties. Anyway, there is so much of this beautiful country I call home I want to see and I think a share this bucketlist with many people.  
/Norge er et utrolig vakkert land og det er nok mange som enige med meg når jeg sier at dette landet rett og slett er en opplevelseperle. Det er ikke uten grunn at Norge som turist destinasjon har fått så mye oppmerksomhet i utenlandsk media de siste årene, dette er nemlig for veldig mange en drømme destinasjon. det har tatt meg noen år og det er ikke før i mitt "voksne" liv jeg har lært å sette pris på mitt eget hjemland og faktisk ønsker å feriere og oppleve alt Norge har å by på. Hvor mange av oss har ikke en lang list over ting og steder vi gjerne vil se. Jeg vet i alle fall at jeg har en liste jeg virkelig håper at jeg kan oppfylle en dag, blir litt som en innenlands bucketlist dette her./
1. Take Hurtigruta from Trondheim to Kirkenes. 
I have already taken it from Bergen to Trondheim so to complete the whole journey from South to North this is what I need to do. The landscape and scenery is said to be one of the best in the world, at the right time you can see the Northern light all the way as well.2. Preikestolen and Lysefjorden. 
Just look at the picture, it speaks for it self. One of Norway's most famous attractions. 

 «Preikestolen Norge» av Stefan Krause, Germany - Eget verk. Lisensiert under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons 3. Rallarvegen. 
I want to experience this by bike as this is the most popular way. 4. Flåmbana.
A rural train journey which takes you through breathtaking scenery. This is not so far from Rallarvegen. 5. Besseggen.
A mountain hike that will give you view over Gjende and Bessvatne. 
6. Lofoten 
Several islands in North Norway. Remember North Norway is also where you see the Northern lights.
7. Geiranger
Norwegian fjord is really showing off here. A trip with Hurtigruta also makes you see this. Dette er jo min liste over ting som jeg vil se. Er jo så klart flere ting som burde være her hvis man skal anbefale for andre hva de burde se, man kan jo ikke glemme Oslo, Bergen, Ålesund og Kristiansand, ja faktisk mange andre ting også, men siden dette er min innenlands bucket list så nevner jeg steder og opplevelser jeg ikke har vært på eller sett. Tar man Hurtigruta fra Bergen til Kirkenes så ser man jo så utrolig mye, men det koster penger!

/This is my bucket list though. If I were to recommend Norway to other people and tourists I would have to add so much more to this list, like Oslo, Bergen, Ålesund and Kristiansand, and actually loads more, but if you take Hurtigruta from Bergen to Kirkenes, you "see it all", however, it is experience though./ 


10 kommentarer:

 1. Jeg har gjort unna 3 av de - alle i sommer faktisk og alle for 2. gang! Rallarvegen og Flåmsbanen er på lista til neste år... sammen med mange andre. Slogen og Romsdalseggen er nok på min Topp 7 liste også! Norge er og blir vakkert!

  SvarSlett
  Svar
  1. ja jeg kunne vel egentlig ha hatt en mye lengre liste, men det kommer jo flere ting på alle listene min fortere enn jeg klarer å gjøre unna noe som helst :) Heldig er du i alle fall som har sett noe av dette :)

   Slett
 2. Beautiful! I am headed off to Bergen in 3 weeks or so, and can't wait! Norway is such a beautiful country, can't wait to experience more of it- I've only ever been to Oslo!

  SvarSlett
  Svar
  1. I think you will enjoy it so much. it is getting a little colder now but so far not bad at all. When you go to Bergen you need to take Fløibanen and also visit mount Ulriken. If you get time you can also take the train I mention here, Flombana :)

   Slett
 3. Småflaut å si at jeg kun har gjort unna nr 7, som jeg gjorde i sommer.. Men jeg er i full gang med å se Norge nå, jeg har virkelig bestemt meg! Planlegger å ta Besseggen neste sommer i alle fall. Hadde det bare vært litt billigere å reise rundt i Norge... :-) Flott innlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har i alle fall gjort en av disse da, jeg har ikke sett noen.... ennå ;) Som du sier så er det veldig dyrt å reise rundt i Norge så det er ikke bare bare heller. Mange utenlandsturer som er billigere og hvor været er garantert og da er det dessverre ikke alltid man prioriterer Norge, men det skal jeg virkelig begynne å gjøre.

   Slett
 4. Å, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har syklet på rallarvegen. Det er virkelig utrolig vakkert! Flåmsbanen er også en nydelig opplevelse :D

  Besseggen gikk jeg over sammen med familien sommeren jeg var åtte år, så husker ikke alle detaljene så godt. Det jeg husker best fra besseggen er at det var skikkelig langt ned, og at pappa holdt tak i linningen på buksen min da vi skulle opp det lille stykke man må klatre. Haha :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja som barn så har man jo også sett litt, har gjort det selv men husker ingen verdens ting så jeg må gjøre det på nytt. Ha ha noe av grunnen til at jeg startet denne reisebloggen var jo så jge selv skulle huske hva jeg har gjort og hvor jeg har gjort det :) Men, Norge er så fantastisk så man må jo bare se det man kan:) Så heldig du er som har sett så mye av det jeg vil se :)

   Slett
 5. I'm happy that I visited so many of those places when I lived in Norway! Definitely one of the most beautiful countries in Europe, if not the world! I hope I can make it to the Lofoten one day! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I bet you have seen so much more of Norway than what I have :) Lofoten is great, I was actually born in Bodø, but I can't remember anything from when I lived there so I need to go back there as well :)

   Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)