onsdag 3. september 2014

Where to travel in October?


Når kveldene blir mørke, og man kjenner kulden begynner å smyge seg inn, løvet fra trærne er nesten borte og man begynner å undre når den første snøen skal komme, da skal jeg forsvinne! /When the evening is getting darker and you can feel the cold is sneaking up on you, the leaf from the trees are almost gone and you start wondering when the first snow will arrive, then I'm going to disappear!/


2 uker i begynnelsen av oktober er merket som ferie i kalenderen og hva skal vi gjøre? Eller rettere sagt, hvor skal vi reise? Vi har rett og slett bestemt oss for at vi skal vente litt å se hva vi har lyst til, selv om det ikke er rent lite. Problemet er vel heller hvor er det bra å reise i oktober, vil jo gjerne til varmen for det finnes ikke noe som er bedre å gjøre mens vinteren smyger seg inn på resten av Norges befolkning. Man vet jo at i store deler av Asia så er ikke dette den beste måneden å reise på, selv om jeg faktisk har vært på Koh Samui i slutten av oktober (nå skal vi i begynnelsen), og hadde strålende være 8 av 10 dager, så er det litt risikabelt å ta turen til denne delen av verden, eller er det det? Europa er vel for kaldt hvis man vil ha over 25 grader!

/2 weeks in the beginning of October has just been marked in my calendar as holidays. But, what should we do? Or the right question is where should we go? We have decided that we wanted to wait and see what can trigger our curiosity, even thigh that is quite a lot. The only problem is that in October not all parts of the world are the best travel destination. Like Asia, not the best and warmest weather they say. I have been to Koh Samui at the end of October once, and we had 8 out of 10 days with pure sunshine and nice warm weather. Now however we are going in the beginning and is Asia a good place to go? What about Europe? Not warm enough if you want over 25 degrees Celsius./ Jeg håper med dette at jeg vil få litt tips og inspirasjon, kanskje jeg er så heldig at noen vil legge ved sine egne eller andre blogginnlegg som er verdt å lese i denne forbindelse. Jeg håper på masse tips og inspirasjon fra så mange som mulig.

/With this post I now hope that I will get some tips and advice about what to do/where to travel in October. I hope that people maybe will put out their own blogpost or something they think I should read for inspiration. Where should I travel?/   

6 kommentarer:

 1. Spennende! Deilig med en varm ferie midt i høstmørket! Selv skal jeg til Japan, og der er det forhåpentligvis litt varmere enn her.. Hva med Egypt, Marokko eller Gambia? Til nord-Afrika er det ikke så langt, nesten ingen tidsforskjell og varmt i oktober ;)

  Til Marrakech for eksempel er det direkteruter med Norwegian fra 800 kroner og oppover. Jeg ble virkelig positivt overrasket over Marokko altså! Flott land med en annerledes kultur. Her er et innlegg med attraksjoner jeg besøkte i Marrakech: http://www.hamacareise.com/afrika/5-attraksjoner-i-marrakech/

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var jo noen gode tips :) Jeg er egentlig ikke den som er så paranoid av meg, men jeg tenker at det er greit å holde seg unna landene som er på vest siden av Afrika siden det er Ebola virus der, ja det er vel oppdatet et tillfelle litt sørover også hvis jeg ikke leste feil? Men, har allikevel sett på Sør Afrika, men det er ikke varmt nok for meg der ennå, trenger borti mot 30 grader tenker jeg ;) Marokko har jeg veldig lyst til også da, har fulgt hele blogg gjengen som var der for en tid tilbake :) Fått masse inspirasjon :) Ser igjennom bloggen din for flere tips jeg :) Takk!

   Slett
 2. Åh, hvilken luksus å ha to uker å bruke på reise nå i høst! Hvis dere er ute etter varmt vær og kort reisevei synes jeg også at Nord-Afrika har mange spennende destinasjoner å by på, ebola-virus eller ei. Tror det fortsatt er ganske varmt på Kypros i denne tiden. Synd at det kanskje er litt skummelt å reise til Israel i disse dager. Jordan var derimot et fantastisk land! Masse å by på fra strandliv til historie og kultur. Det samme gjelder andre land i midtøsten, som Emiratene. Tror det er ganske bra i India også i denne tiden. Eller hva med vestkysten av USA? So many options, haha :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, her var det mange gode tips. Jordan har jeg jo kjempe lyst til å besøke. Det er så mange muligheter, så mye jeg vil se og gjøre, så jeg klarer jo ikke å bestemme meg. Har også sett litt på å fly til Texas og ta det derfra. India tror jeg det blir i mars :) wiiii, og Emiratene har jeg vært og er ikke sånn super imponert over. Man er i alle fall nesten garantert godt vær i sør statene i USA og i Karibien. Har jo vært i Karibien flere ganger i oktober. Takk for tipsene :)

   Slett
 3. Det er så deilig å ha satt av 2 uker til disposisjon og så bare velge litt sånn spontant! Hva med Florida? I denne perioden kan du jo få tur/retur billett til 4000-isj kroner inkl bagasje til Fort Lauderdale. Dra ned til Key West som er fantastisk og nyt noen dager på Miami Beach. Jeg har desverre ikke noen link ennå - skal dit i november! Ellers er kanskje Oman et tips? Jeg var der i November i fjor, og jeg vil tro det er like varmt og godt der i oktober også (kanskje varmere). Her er link til disse 2 inleggene fra Oman. (Desverre er bildene litt uklare i denne linken, jeg har ikke fått korrigert det etter at jeg skiftet til eget domene og noen av innleggene ble litt rare etter overføringen...)
  http://www.globetrotterelisa.com/muscat/
  http://www.globetrotterelisa.com/rundtur-i-oman-med-telt-og-sovepose/
  Lykke til med valget - blir spennende å se hvor du havner!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg har vært i Florida et par ganger, både Orlando og Miami, men ikke Key West. Det er forøvrig varmt der nå ja :) Oman er jo et super tips, men kunne tenkt meg noen later dager på stranda og da er ikke Oman stedet for en jente i bikini. Men jeg har faktisk lest de innleggene dine før, men gjør det igjen for å frisk opp litt i tipsene :) Men Oman må jeg jo til en gang da :) Tusen takk for tips.

   Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)