torsdag 5. juli 2012

Orlando og Bahamas


Det er utrolig mange steder man kan dra på cruise og Karibien er jo alltid bra. Det andre cruiset vi dro på var en 4 dagers tur til Bahams ut fra Orlando. Siden det var et litt kort cruise så bestemte vi oss for å fly til Orlando og være der et par dager før cruiset. Må jo si det at Orlando er vel et familie sted og de fleste drar vel dit med barna sine for å ta turen til Disney World. Og det er utallige ting å gjøre der med barn og jeg vil tro dette kan være drømme stedet for alle barn. Men det er ikke så ille for voksne heller da, må jo innrømme det. Men, det er jo bare turister her og det kan bli litt for mye av det gode, for min del i alle fall. Men som sagt så er Orlando stedet hvor man gjør en hel masse ting. 

Alle hoteller har hundrevis av brosjyrer for diverse ting man kan finne på og det er alt fra Universal Studios til en tur på skyebanen til krokodille safari og go cart, nesten alt du kan tenke deg. Hva gjorde vi? Dro på shopping så klart, det er jo flere outlet shops i området og det kan man bare ikke gå glipp av. Dollaren er jo relativ lav i forhold til den norske krona så i USA kan man gjøre ganske så mange kupp, det er jo mest klær det går i for vår del, men elektronikk er jo også veldig populært å kjøpe der borte. Bare husk at det som har en verdi over 6000 kroner, må tollklareres når man kommer til Norge og det kan jo koste litt penger det også. Men har ennå ikke kjøpt meg et klesplagg eller noe annet som koster så mye.

Vel fremme i Orlando så var det jo bare å komme seg ut å titte litt, og turen gikk jo rett til et outlet senter, Orlando Permium Outlets. Veldig lett å komme seg rundt der også, det er busser og eller trikk til de fleste severdigheter, shopping steder osv. Undersøk litt på forhånd eller spør i resepsjonen for det finnes utallige pakke tilbud man kan få tak i som gir deg inngang til forskjellige steder, rabatter og buss/trikke billetter. Vi vet jo hvordan amerikanere liker cupons og det er mange av disse for turistene også, det er ikke så dumt å benytte seg av slike tilbud, for man kan spare en hel masse penger på det. Men med så mange forskjellige kuponger og rabatt avtaler så er det greit å sette seg inn i dette på forhånd. Vi skulle jo ikke så mye rundt omkring der så vi kjøpte bare enkelt billetter på bussen og det kostet ikke mange dollarene det, veldig billig for offentlig transport i det landet. 

Det er klart at når man er ute å shopper så har man ikke tid til å ta så mye bilder, noe jeg har lovet meg selv at jeg må bli flinkere til å gjøre. Er jo så mye gøy man ser og opplever på slike shopping turer/steder at det burde dokumenteres bedre. Skal du ut på shopping i Orlando så må man jo helt klart ta turen til der vi var, Orlando Premium Outlets, men det er også andre steder å dra på som for eksempel The Mall at Millenia, The Florida Mall, Bass Pro Shops Outdoor World, Barneys New York Outlet, St. John Outlet og mange mange fler. Man finner i alle fall alt det man kan tenke seg og litt til. Siden man er i Orlando burde man jo også ta turen innom Downtown Disney Market. Er jo hjemstedet til Disney dette her.

Som nevnt så er Orlando et mekka for barne familier, ergo det var litt stille på kvelden. Men det kan jo hende var fordi vi ikke var på de helt rette stedene, for vi hadde bestemt oss for å være i nærheten av hotellet som lå på International Drive, mange hoteller som ligger der så det er jo klart at litt folk er ute også på kveldene. Men vi fant jo så klart mye gøy å gjøre vi, vi sang karaoke for første gang begge to!

Ofte at vi bare blir sittende i en bar å ta et par drinker og prate litt, man blir jo også veldig ofte kjent med andre mennesker på denne måten også. Og denne gangen var det er ektepar fra Skottland vi ble sittende å prate med, ja, og synge karaoke med så klart. Var ikke så flaut heller.............. ha ha ha, det var jo fordi vi var de eneste som var på denne baren. Men vi hadde det gøy vi. 

I og med at ikke vi gjorde så veldig mye ting eller aktiviteter når vi var i Orlando, har jeg tenkt å bare skrive opp en liten liste over ting man kan gjøre, har jo ikke så mye å si om hver av de, men alle har vel hørt om google og kan å bruke det:) Man vet vel litt selv også hva man vil finne på i ferien sin. Høydepunktet og grunen til at de fleste drar hit er Disney World og skal man til Orlando og se og gjøre mange ting trenger man god tid. Tror ikke det er noe problem å ha 2 uker her, hvis man har penger til det så klart. Men andre ting man kan gjøre er:

Theme Parks, det er mange av de, men for å nevne noen:

1. Universal's Island of Adventure, eventyr verden for barna, opplev Harry Potter, T-Rex fra Jurassic Park, Spiderman og mange flere.
2. Universal Studios Florida, bak scenen på dine favoritt filmer samt flere karuseller
3. SeaWorld Orlando, se flere show med mange av havets flotte dyr, se og lær!
4. Busch Gardens Tampa Bay, zoo og karuseller på et og samme sted
5. Discovery Cove, en all inclusive dags opplevelse, svøm med delfiner og mange flotte fisker i alle farger og fasonger.
6. Disney's Animal Kingdom Theme Park
7. Legoland Florida
8. Epcot, her kan man jo besøke den norske paviljongen 
9. Disney's Hollywood Studios
10. Magic Kingdom Park, gjør deg klar for en magisk kveld som barna sent vil glemme Andre aktiviteter som kan være gøy å få med seg:

1. Screamin' Gator zip line
2. IFLY Orlando indoor skydiving
3. Gatorland, fint sted å kunne se aligatorer og krokodiller uten å ha noen uventet møter med de (ikke at man vil ha det midt i Orlando da)
4. Circue de Soleil
5. Bok Tower Gardens
6. Dinner shows, mange forskjellige å velge i mellom
7. Kjøre offroad
8. Orlando Grad Prix
9. Kjøre Go cart
10. Kennedy Space CenterKunst og kultur:

1. The Charles Hosmer Morse Museum of American Art
2. Casa Feliz Historic Home Museum
3. Orlando Shakespeare Theatre
4. Baterbys Art Gallery
5. Sak Comedy LabDet er altså veldig mye forskjellig man kan finne på, så her er det ingen som kan kjede seg, men hvem gjør vel det noen som helst sted i Florida!!!

Dagen var kommet da vi skulle ut på cruise og vi skulle reise fra Port Canaveral. Det er et lite stykke fra Orlando og hotellet vi var på, så vi reiste veldig tidlig den morgenen. Jeg kommer ikke til å reise fra Port Canaveral igjen hvis jeg slipper det i alle fall, evt så får man bare ta taxi den timen (og litt lengre) det tar, og betale deretter. Vi skulle jo være så økonomiske vi da og ta bussen for det virket jo ikke som at det var så langt fra bussholdeplassen og til kaia. Ha ha ha, så feil kan man ta. Vet ikke om det var vi som kjøpte på feil buss eller hva det var men noe gjorde vi veldig feil. For det første så skulle vi ta Greyhound buss fra bussterminalen i Orlando, det er et dodgy sted altså. Det er all slags rare mennesker som befinner seg på disse buss terminalene og jeg tror ikke alle der var helt ved sine fulle fem for å si det sånn. Vi kom oss på bussen og ba bussjåføren si i fra når vi var på vår stopp, det gikke fint det, men stoppet var en bensinstasjon langt ute i ingenmanns land. Vel, det var ikke mer enn 15 min til kaia med taxi men vi følte oss ganske lost der vi stod. Tror heller ikke at det er så vanelig å gå inn på en bensinstasjon der og spørre om de kan ringe etter taxi, de så i alle fall veldig rart på oss. Men vi kom oss frem til skipet og kom oss trygt ombord, etter mye om, og men vel og merke:) Etter vi hadde fått slengt fra oss baggasjen på lugaren var det bare opp og ut på dekk for å se oss litt rundt. Fant baren med en gang!
Etter å dømme fra bildet var vi nok litt slitne også etter en litt krevende tur til Port Canaveral. Ble en liten nap før vi skulle til middag kl 6 (første bordsetting er da, og andre er ca kl 20/20:30)

Dette crusiet varte jo ikke i så mange dager, 4 var det vel, så den ene dagen var vi bare ute på sjøen og slappet av på skipet. Men dagen etter var det tid for den første stoppen og da havnet vi på Coco Cay som er Royal Caribbean sin egne private øy. Det vil si at det er bare gjester fra RCCL sine skip som har adgang på denne lille snertne øya. Er jo så klart ingen som bor her, men de selger da all slagst skvip og turist ting for det:) Til og med på denne øya har man RCCL sitt eget crew som går rundt å serverer deg det du måtte ønske, mot betaling så klart, men alt (utenom souvernier), kunne man bare sette på rommet/lugaren sin. Det er klart at når man er på en så liten øy så holder det å være der bare noen timer, behøver liksom ikke flere dager. Men det er jo veldig alright å komme seg av skipet litt også da!
Man er jo på Bahamas så det er ikke lov å klage. Men det er heller ikke så mye å fortelle om dette stedet annet enn at her slapper man bare av og nyter sola!
Cruise skipene kan ikke alltid kjøre helt inn til land, så ofte er det shuttle båter som tar deg fra skipet og inn til land, som i dette tillfellet. Bildene over er tatt fra stranda på Coco Cay og fra shuttle båten.Sa jeg at det bare var å nyte sola? Vel, nyt litt regn og vind også, kan jo regne på disse kanter også. Det er heller ikke så kaldt som det ser ut som (til å være midt på dagen i Karibien). Jeg er bare en frysepinne og sitter gjerne med genser i noen og tjue grader hvis sola ikke er ute.

Vel tilbake på båten så var det på tide med den "faste" rutinen igjen. Gå i baren, spise middag, gå i baren, se et show, gå i baren, en tur i casino, tre turer i baren og tusle litt rundt (med bar stopp så klart).
Og hva finner man på veggene ombord Monach of the Seas? joda, to store flotte bilder av kongen og dronningen. vi synes jo det var litt morsomt og litt stas så klart at RCCL hadde bilde av de på veggen sin.


Noe annet som jeg synes er så koselig med å dra på cruise er disse små towel animals som du får på sengen hver kveld, litt barnslig ja, men veldig koselig synes jeg. Og så får man jo morgendagens program i tillegg til dette og det er jo veldig bra for da kan man se på forhånd hva som skje og hva man vil være med på. Vi måtte jo så klart være med på alle quizene vi kom over.

Dagen etter var det klart for å docke seg inn til Nassau, Bahamas. Vi var heller ikke den eneste cruise båten som var der, men sånn er det jo på de fleste av cruise skipenes stoppesteder. Man må neste regne med å dele litt på plassen.
Der ble man jo mottatt i skikkelig cruise stil, hurra for turistene. Måtte jo så klart ta et blide med denne pynten, det er jo stas å ha vært på Nassau!
Disse cruise båten er jo fulle av ameriknere og i kjent stil så er ikke alle de like sporty av seg, veldig mange av de orket ikke å gå fra skipet så de tok taxi, ergo, køen var skikkelig lang. Vi, som alle andre, hadde tenkt oss en tur på Atlantis, men vi orket ikke å så i den lange taxi køen så vi bestemte oss for å gå. Tok jo ikke mer enn 20 minutter eller noe så langt var det ikke.
Var ikke kjempe heldige med været denne dagen heller, så det å gå rundt i Atlantis passet jo veldig bra. Kanskje ikke alle som vet hva dette er så det kan jo være greit å komme med litt fakta om stedet.

Atlantis ligger på Paradise Island på Nassau, Bahamas. En stor dele av øya er en privat resort, med to av verdens fineste badestrender, et gigantisk kasino og et akvarium. Mange av resortest områder er kun for de som bor der og ikke for de som bare er på besøk, som f.eks cruise turister. Men, det er så klart mulighet for å ta seg en tur i kasinoet eller på akvariet, og det er flere områder hva alle har tilgang. Resoret er en av de flottere jeg har sett og her ser det ikke vondt ut å bo noen netter. Måten de har laget akvariumet på er også ganske imponerende, på noen steder føler man nesten at man går inne i det, gjør jo forsåvidt det også.
Det er også ganske tydelig at dette er litt rikmanns paradis, for på den lille "lokale" brygga, rett ved resorten var det linet opp den yachten etter den andre. Og det så ut som om det ble svidd av en del penger på kasinoet der også.
Vi fikk også høre at den ene yachen som stod parkert like ved cruise båten til Royal Caribbean, angiveligvis tilhørte Mick Jagger. Om det er sant vet jeg ikke:)
Hadde været vært litt finere hadde vi nok også testet litt av stranda her også, men siden det var overskyet og litt vind, bestemte vi oss for at å bare gå rundt å titte er like så bra. Vi var jo også så heldige at vi fikk oppleve en liten festival når vi var der. Kanskje ikke så mye å skryte av for vi fikk jo bare se noe som var litt parade lignende med et korps som kom gående. Det ble i alle fall litt livete i gatene av det. Gøy å ha sett også. De hadde jo så kule uniformer med leopard skinn og greier!
Nassau er kanskje ikke verdens mest pulserende lille by, men det er i alle fall gøy å ha vært der å se litt hva de har å by på. Og skal man til Bahamas så er det nok lurt å reise litt rundt på øya og se hva mer den har å by på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)