mandag 29. juli 2013

Milano


Weekend tur til Milano,  fredag til søndag med masse sol, god mat og god vin. Håper vi i alle fall da. Hotellet vi bodde på, London Hotel, ligger så og si midt i sentrum, hvis du regner katedralen til å være sentrum så var det ca 5 minutter gange derfra. Det er også i dette området de fleste turistene er. Den første kvelden vi var di Milano så bestemte vi oss for at det var like greit å holde seg i dette området, gå ut å spise og ta et par glass. Gatene var fulle av folk og vi måtte gå et lite stykke forbi katedralen før vi fant en del restauranter. De så litt spesielle ut synes jeg, synes ikke plast bord og stoler gjør seg så veldig på restaurant, selv om det er ute vel og merke, men det var da masse folk der så vi fant et sted og satte oss ned. Litt vin og mat skulle snart vise seg å være veldig dyrt der og ikke spesielt godt!
Denne Cannellonien som jeg bestilte tror jeg kom rett fra frysedisken og var varmet opp i micro'n. Det var så absolutt IKKE bra. Faktisk så har jeg spist bedre mat fra shabby matraller på stranda i Bali. Vi var alle enige om at maten var dårlig og dyr, og selv om vinen var god var den så overpriset som det går ann. Her skulle vi ikke spise noe mer denne helgen. Vi hadde fått tips om andre steder som ligger i gamle byen og det var ikke noe tvil om at det skulle vi prøve ut.


Etter den dårlige matopplevelsen skulle vi finne en bar/serveringssted hvor vi kunne ta et par glass vin, men det skulle vise seg å være vanskelig etter kl 23, hvis man ikke ville sitte i denne "turist gaten". Vi gikk og vi gikk, og fant til slutt et lite sted hvor vi kunne ta en øl. Veldig koselig sted som faktisk lå rett bak hotellet vårt. Men som sagt vi måtte gå litt rundt før vi fant det.Denne lokale ølen fikk vi på denne litte cafeen og den var veldig god, og siden vi hadde kommet oss ut fra det værste turistområdet så var ikke prisen så gal heller.


Dagen etter skulle vi utforske Milano og beste måten da er jo å gå eller sykle rundt. Ja, man kan jo også ta en sightseeing bus, men sykling er jo litt trim i tillegg. Det er jo så lett og leie seg en by sykkel. Vi gikk bare inn på internett og kjøpte oss dagspass der, 2,5 euro per person hele dagen, det er jo ingen ting. Da fikk man en kode som man bare tastet inn på sykkel holdeplassen og vips så hadde man sykkel. Det er også veldig mange slike sykkel holdeplasser så det er ikke noe problem å finne de.
Før vi legger ut på sykkeltur måtte vi ha litt frokost. Hadde ikke bestilt dette med rommet, så vi fant oss en cafe. Havnet igjen ved katedralen, men ikke i samme gate som kvelden før. Vi satte oss på en ordentlig cafe som bare hadde forskjellige typer sandwicher o.l

Heldigvis var maten veldig god her. Ikke billig, men det var viktigere akurat da at det smakte litt ok.


Siden restauranten vi fant var på Plaza del Dumo der hvor katedralen er så måtte vi ta litt bilder der også. Må jo bare si at denne katedralen er utrolig flott å se  på, men det var noen veldig rare regler der og man har ikke lov til å gå inn i den hvis man har på seg kort kjole eller hvis guttene har singlet. Veldig rart for det er ingen katolske lover som sier noe om det. Mannen min er katolikk, jeg er gift katolikk så dette vet vi litt om. Men regler er regler og det må man følge.
Etter bilde seansen var det bare å legge ut på sykkeltur og med et liten kart over byen fant vi veien dit vi ville. Små pitstop for å ta flere bilder ble det jo så klart. Og de første var ved fontene i enden av handle gata som går helt fra Plaza de Dumo og ned til "hovedveien". Ikke vanskelig å finne denne gata for det er flagg på hver side nedover hele gata. Litt gøy å gå å se på det også.


Det var jo gamlebyen vi skulle til for der hadde vi hørt om en kanal hvor det skulle være bra restauranter og den var ikke så vanskelig å finne. Vi måtte jo ha noe å drikke på snart!
Ved kanalen var det cafeer og restauranter på begge sider og det var ikke noe problem å finne et koselig sted å sitte, kan velge om man vil sitte ute eller inne så klart og selv om det var strålende vær den dagen så var ikke stedene over befolket så det var ikke noe problem å få seg et bord ute.Ble så klart sittende der for et par glass, og vi så med en gang at prisen her var jo nesten halvparten av prisen ved Plaza del Dumo. Ingen tvil om at dette er området man må holde seg i. Kanalen er ikke så lang, men det var kjempe fint å kunne gå litt rundt der å titte. Var jo også en fin måte å finne ut hvilken restaurant man skulle prøve på kvelden.  

Denne restauranten hadde en flott buffét, her kunne man betale en viss sum, var vel mellom 10 og 15 euro og da kunne man spise så mye man ville. Var jo satt opp litt festlig også med å bruke en gammel Fiat som dekor. Vi bestemte oss for ikke å spise der for det så ut som maten hadde stått fremme en stund og i varmen så holder den seg ikke så veldig bra og da kan det være lett å bli dårlig. Vil anbefale de som vil spise fra en slik buffét om å være på restauranten i det de åpner for lunsj slik at man ikke risikerer å bli dårlig av maten. Mye bakterier som kan komme i maten hvis den blir stående fremme for lenge. 

Vi fant en Pizzeria der vi kunne tenke oss å spise lunsj, men vi var litt sent ute så de hadde stengt lunsj serveringen og åpnet ikke opp før til middag igjen. 
Jeg tror vi der og da hadde bestemt oss for hvor vi skulle spise middag! Men først måtte vi finne et sted å spise lunsj, og etter å ha syklet litt rundt i gamlebyen og tittet litt fant vi et søtt lite sted rett ved "byporten"


I og med at vi var litt sent ute for lunsj så var det lett å finne plass på restaurantene og vi fikk jo knall bra service ettersom vi var så og si de eneste som spiste akkurat da. Og det var ikke noe tvil om at her var kvaliteten på maten tusen ganger bedre enn på Plaza del Dumo, og igjen prisen var betraktelig billigere. 


Etter maten var det bare å sykle sakte men sikker tilbake til hotellet for å gjøre seg klar for kvelden. En obligatorisk aperitiff var nødvendig før vi gikk ut. 

Vi hadde levert inn syklene for dagen så det ble taxi til restauranten. Til tross for at alt var ganske dyrt i Milano så synes jeg ikke taxi prisene var de aller verste. Vi betalte vel rundt 10 euro fra hotellet og til gamlebyen og kanalen vi hadde vært ved tidligere den dagen. 

Restauranten var proppfull av mennesker og her var det nesten ingen turister, bare lokale. Det er jo alltid et veldig godt tegn, så vi var mer enn villige til å vente på bord da vi måtte gjøre det. Tok vel ikke mer enn 20 minutter så var det et ledig bord, og det skulle vise seg å være verdt ventingen. 
Selv om det var et pizzeria vi var på var det ingen som bestilte pizza! Vi hadde blåskjell til forrett, som vi alle delte og så var det fisk, biff og pasta som gjaldt. Veldig, veldig god mat og drikke, og prisen på alt dette ble et par euro billigere en det vi hadde hatt kvelden før i turisthølet!Etter middag måtte vi ut å strekke litt på bena og få oss et par drinker. Det var mye flere mennesker som var ute i dette området på kvelden enn det hadde vært før på dagen så det å finne et bord ute et sted var ikke så veldig lett. Men med litt flaks så ordner det seg.

Og flaks hadde vi! På Pub Agharti som ligger i gaten rett bak restauranten fant vi et lite bord til 4 utenfor. Da var det bare å teste drinke menyen.
Masse, masse gode drinker hadde de der så vi ble der resten av kvelden. De stengte uteserveringen i 2 tiden og da måtte vi alle inn hvis man skulle ha mer å drikke på. Det ble sent den kvelden ;)Dagen etter var det bare å komme seg ut igjen og se litt. Hadde vel egentlig tenkt oss på en sightseeing buss, men vi var oppe litt sent og bestemte oss for en "lett" lunsj. Ja frokost var det litt for sent for for min del, jeg sov litt lengre enn de andre så da jeg var oppe var det på tide å sette seg på en fortauskafé igjen. Skulle bare ha et glass med prosecco, men servitøren var så flink til å overtale oss til å ta en halvflaske i og med at det ble billigere for oss. Vi spurte jo ikke om prisen og vi var lette å overtale.

Det endte jo opp med at vi tok en halvflaske til og da fikk vi også litt snacks som var på huset. Det var her vi begynte å skjønne at denne prosecco'n kunne ikke være så veldig billig!
Gjett om vi fikk sjokk når regningen kom. 6 øl og 2 halvflasker med prosecco var ca 20 euro dyrere enn maten vi hadde spist kvelden før, og da hadde vi to hele flasker med vin i tillegg. Lær av vår feil!
I lettere sjokktilstand gikk vi oss en tur for å glemme regningen og ta noen gøyale bilder, og det hjalp litt.


Hoppe bilder! On the count of three............

Ganske bra men vi prøver igjen. Alle sammen høyt over bakken!

Nei, ble nok best den første gangen ja. Men herregud for en god latter man får!


Kan vel ikke si noe annet en at helgen bestod av mat og drikke, og for å avslutte Milano helgen gikk vi for å spise pizza en siste gang.Tog stasjonen var ikke så langt fra hotellet og der går toget rett til flyplassen noe som gjør det veldig enkelt for den reisende. Men siden vi hadde ca 20 minutter til toget gikk, det går ikke veldig ofte på søndager, en gang i timen tror jeg det var, så fikke vi jammen tid til en siste Italiensk øl og kaffe ;)

Ciao Italia! see you again in the future!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)