fredag 5. juli 2013

24 timer i Budapest


Dette er faktisk min andre gang i Budapest, men har av en eller anen merkelig grunn bare bilder fra denne turen.  Vel, det var tid for tur med jobben og de neste 24 timene skulle vi bare kose oss, spise god mat, drikke godt og ha det gøy.Jeg og Sissel fløy via København og ettersom vi hadde to timer til flyet gikk til Budapest så måtte vi innom Diners loungen på Kastrup. Elsker den loungen, den har alt jeg trenger, ikke noe problem å vente litt på flyplassen da. 


Tiden var knapp så med en gang vi landet i Budapest så var det bare å sjekke inn på hotellet og komme oss ut til lunsj. 

Jobber jo i flybransjen så det var flere av oss som hadde vært i Budapest før, men en av oss har vært der sinsykt mange ganger så vi lot han fikse alt for oss. Han har jo de beste tipsene. Lunsj på For Sale Pub !


Dette stedet er en av de kuleste stedene jeg har vært på. Det ser man kanskje fra bildene også, men alt her var kjempe topp. Maten var helt utmerket og det kostet ca 30-40 norske kroner. Det er gratis! Ungarsk øl er også veldig godt. Man er jo i Ungarn og da er det bare en rett man må spise på denne puben, Gulasj. Vi var vel ca 25 stykker på denne turen og alle 25 spiste Gulasj og ale var like fornøyd. Jeg vet jeg sier det om mange steder, men her MÅ man bare gå å spise. 

Etter lunsj var det fritt frem til å gå litt rundt og da er "mathallen" rett over gata fra For Sale Pub, verdt et besøk. Ungarn er også veldig kjent for salami pølser, og her finner man det i alle varianter og smaker. Jeg kjøpte ikke noe der, var litt for lat rett og slett, men kjøpte på flyplassen i stedet. Skulle nok ha tatt meg tid til å kjøpe det i "mathallen". 
Etter en liten runde i mathallen så var vi blitt lit tørste igjen, og vi måtte ut å nyte sola litt, godt det var en cafe/bar rett på andre siden av gata der vi kunne sette oss ned med utsikt over både Buda og Pest. 
Tiden går fort når man bare skal være der i 24 timer og det er veldig begrenset hva man har tid til. Hovedfokuset vårt var nok bare god mat og drikke, så etter en times tid på cafeen var det bare å komme seg tilbake til hotellet, Eurostars Budapest, flott hotell forresten med bra pris og god beliggenhet. 

Middags reservasjonen var gjort på forhånd så vi fikk bare beskjed om å møte opp. Stedet vi skulle til heter Sir Lancalot, og her er det både middag og show. Hele denne pakka kommer til en samlet pris og det inkluderer da tre retters middag og drikke til den nettesum av rundt 1300 forinter ( ca 350 nok), det er billig for så mye mat og drikke;)

Som man kan se fra bildene så er dette eet sted som er inspirert av middelalderen, så både mat, drikke, personale og interiør preges av dette. Veldig gjennomført alt sammen. 

Har man lyst til å gå på bena ut av stedet så burde man ikke drikke for mange av denne lille pjolter'n
De to øvre bildene viser forretten vi fikk, det er faktisk et helt brød med suppe inni, veldig godt, men kanskje ikke så lurt å spise hele greia for da er det ikke plass til så veldig mye annet.
Det jeg drikker av der er vinglasset, eller rettere sagt vin koppen.


Så var det klart for hovedrettene. De ble servert på et gedigent fat så her var det bare å forsyne seg. Selv om det ikke er servering på fancy talerkner slik som på de flott restaurantene så betyr ikke det at maten ikke er god, for det var den.
Det var jo også litt show under middagen, og selv om ikke alt som ble sagt var på engelsk så fikk man jo med seg hva som skjedde. Litt gøy, litt teit, men masse latter.
Og litt bursdags feiring fikk vi til.


Kunne jo ikke gå fra stedet uten å ta bilder på tronen.

Etter middagen var det bare å komme seg ut i Budapest sine gater å sjekke ut litt av nattlivet der. Vi var på et par barer og endte opp på en nattklubb som var ganske stilig. Må jo også si at det er så billig i Budapest at man blir nesten litt overrasket når man går f.eks i baren å kjøper seg en drink. Nesten litt farlig det der;)Det er kanskje på tide å slutte å ta bilder når man synes et tre midt i nattklubben er kjempe stas? Ja det er nok en god grunn til at dette er det siste bildet jeg tok. So long Budapest, until next time:)

2 kommentarer:

  1. Så gøy! :D Jeg skal til Budapest selv om ca 3 uker, så det er alltid bra med litt tips.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja da burde du spise Gulasj på For Sale Pub det er noe jeg kan anbefale. Kult sted er det også;) God tur:)

      Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)