søndag 23. mars 2014

5 nyttige tips til sol og bade ferien


Det er ikke så lenge til folk begynner å reise på sommerferie og jeg kan tenke meg det er veldig mange der ut som har bestilt og betalt årets tur for lengst. Og så er det de som ikke har gjort det ennå så klart, men sitter å venter på den rette turen eller stedet å reise til. Noen skal på oppdagelsestur og andre skal bare på sol og bade ferie. Jeg har reist på mange forskjellige typer ferie og tenkte også å legge ut noen tips for den helt vanlige sol og bade ferie (i og med jeg har lagt ut tips for diverse andre turer og ferier også). I bunn og grunn kommer mang veldig langt med bare pass og visa kort, men det hender at man vil ha med seg litt mer enn det. Det er ikke alle som synes det er like greit å vite hva man skal ha med seg på ferie heller så noen tips er kanskje ikke så dumt å dra med seg. Her er i alle fall 5 ting jeg ikke reiser uten hvis jeg skal til det vi nordmenn kaller "syden".

1. Sarong. Den kan brukes til alt. Teppe, håndkle, ligger underlag på stranda, knut den sammen og bruk den som veske. Dekke seg til hvis man må det (tenker f.eks hvis man skal i templer eller lignende). Du kan ha den på hode om du skulle mangle hodeplagg og være så uheldig å bli solbrent, ja her er det flere bruksområder og beste av alt er at den tar ikke noe plass i kofferten. Jeg har alltid med meg 2 stykker og de brukes ofte.

2. Myggspray/stift. Det er ikke alltid de som man finner i utlandet er like effektive som de vi har her hjemme, og jeg har ennå ikke vært på et sted hvor det ikke er mygg. Noen ganger hender det at man reagerer på myggen i andre land og da er det veldig greit å være forberedt så slipper man å bli spist opp helt. Mygga er et merke jeg reiser mye med, og selv om det ikke er alle tuber/stifter som lukter like godt som parfyme så er de ikke så aller verst og best av alt, de fungerer.

3. En god solkrem med høy faktor. Har du litt sensitiv hud så anbefaler jeg at du kjøper solkremen her hjemme før du reiser. Dette gjelder særlig de som bruker solkrem fra apoteket, slik som jeg gjør. Jeg har alltid med med solkrem med minimum faktor 20. Husk sola er sterk de fleste steder og det er viktig å beskytte huden sin. Brun blir du selv om du bruker høy faktor! Ikke glem at lepene dine også trenger faktor beskyttelse, man kan bli solbrent på leppene også.

4. Bok. Noe jeg ikke kan være på en strand uten er en bok. Ta med deg noe som sysselsetter deg for det kan bli kjedelig å ligge i sola over lengre tid uten å ha noe å gjøre. Liker du ikke bøker, kan man finne på noe annet. Jeg har også lært at å ta med seg masse "leker" til stranda hjemme fra er ikke noe vits. Kjøp heller noe fra en av de lokale butikkene/bodene for er det strand i nærheten vil de ha masse utvalg av diverse leker, flytemadrasser o.l.

5. Fuktighetskrem/bodylotion. På flyet hjem fra varmere strøk er det veldig greit å ha en liten tube med fuktighetskrem eller bodylotion. Er det ikke slik at man begynner å flasse av all den brunfargen man har jobbet for i ferien i det du setter deg ned i setet ditt! Lufta ombord i et fly er også litt tørr så det er veldig mange som lett får tørr og irritert hud ved lengre flyturer. Ha også leppepomaden med faktor i håndbagasjen, det er velig lett å bli tørr på leppene under flyturer.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)