fredag 21. mars 2014

5 nyttige tips for den ikke så reisevante


Det er ikke alle som er like reisevante og det er mange der ute som ikke har reist så mye. Husk at det er faktisk ikke så mange år siden at det å reise var en luksus ikke alle hadde råd til. Men uansett så er det også mange som velger å ikke reise kanskje mer en en gang i året for eksempel på den årlige charter turen til syden. det er ikke sikkert de anser seg selv som veldig reisevante selv om de har tatt den samme turen i 10 år. Her kommer i alle fall 5 gode tips de til som kanskje ikke føler seg så verdens vante og det kan jo tenkes at det er flere ting her som til og med den reisevante globetrotter.

1. Ikke pakk mer enn det du klarer å bære eller ta med deg selv. Det er da ingen vits i å pakke hele skapet sitt når man skap på tur og mest sannsynlig er det du som må drasse rundt på alt dette. Det er ingen som bærer for deg og alle flyselskaper har en grense på hva hver enkelt passasjer får lov til å ha med seg.

2. Les billetten din nøye. Den inneholder all informasjon du trenger. Bagasjeregler står også på de og husk at charter fly har andre regler enn ruteflyene. Kanskje du skal til et sted du trenger visum eller at passet ditt må være gyldig i en viss periode! Alt står i billetten din så les den.

3. Tillat god tid på flyplassen. Ta høyde for at det kan ta lengre tid enn vanlig å komme seg til flyplassen, ikke ta siste mulige tog eller kjør i siste liten. Det er ikke noe hyggelig å starte ferien stresset fordi man nesten ikke rakk flyet på grunn av en ulykke på veien. Flyene venter ikke på passasjerer som ikke har sjekket inn i tide. 

4. Lær deg litt om stedet og kulturen du skal til. Man kommer veldig langt med å vite for eksempel et par høflighets fraser eller litt om hvordan de lokale oppfører seg. Selv om man reiser til et sted man har vært mange ganger før så kan det være greit å friske opp etiketten sin litt. Det er mye kultur forskjeller i verden og man har godt av å lære litt om de, i alle fall når vi er gjester i andre land.

5. Sjekk ut disse linkene og se hvilke andre gode reisetips jeg har.

Slik kan utenlandsferien bli bedre
10 tips til en bedre flytur
Some important advice when booking hotels
Reise til og fra Gardermoen
5 ting man aldri burde reise uten
Air travel tips
Dine rettigheter ved fly forsinkelse eller kansellering
Lavprisselskaper hot or not
Mine favoritt fly og hotell booking sider
10 nyttige ting vite om oslo lufthavn
What destinations and tips to find on this bloghttp://bloggurat.net/kart/registrere/6681/lillestroemIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)