tirsdag 25. mars 2014

Hvor lett er det å få lesere til bloggen?


Hvor lett er det å få leser til bloggen sin? Det er nesten så man kan konkludere med en gang om at det er ikke lett. Det kommer i alle fall ikke gratis, det MÅ en del jobb til. Det har så klart mye å si hvilken kategori man skriver i og for meg så virker det som at de som skriver om mote, interiør eller hverdagsting/privatlivet kan ha en tendens til å få lesere lettere an andre i andre kategorier. Dette baserer jeg rett og slett på det faktum at det er jo mye mer å skriver om, for ikke å nevne at man kan skrive mye oftere, hvis man skriver om for eksempel hverdagen eller livet sitt. I slike kategorier er det helt mulig å skrive opptil flere innlegg pr dag. Dette er i midlertidig ikke tilfelle i alle kategorier.
Jeg som skriver om reiser kan i alle fall si at i denne kategorien er det ikke lett å skrive et innlegg hver dag. Når man er på reise så kan man jo selv velge om man vil dele det opp å skrive ett innlegg hver dag eller om man vil samle all informasjon og skrivet ett helt innlegg om reisen. Jeg gjør som oftest (med noen unntak) det siste. På denne måten synes jeg det er mer oversiktlig og kanskje lettere for andre å få den informasjonen de ønsker. Bilder er også veldig nyttig å ha for å tiltrekke seg lesere. Jeg merker selv at de som har et flott bilde til innlegget sitt får min oppmerksomhet med en gang.


Grand Place Brussel
Waikiki Beach Honolulu, Hawaii
Maho Beach, St. Maarten


Man kan sikkert finne på mye svada å skrive, men jeg er i alle fall litt opptatt av at innholdet i bloggen skal være nyttig og noenlunde velskrevet. I alla fall informativ og kanskje inspirerende. Fellesnevneren til alle kategorier er i alle fall at det må være interessant. Så har man jo sine interesser også da, ikke bare som "blogger" men også som leser. Jeg skriver bare om reiser, men leser mye forskjellig. Selv om jeg er reise gal så kan jeg jo oppdatere med på siste mote!
      

Brooklyn Bridge, New York
Las Vegas, Nevada USA
Brudebuketten min fra bryllupet i Puerto Banus, Spania


En reiseblogg er vel heller ikke den type blogg som vil få daglig oppmerksomhet av f.eks faste lesere. Jeg kan heller se for meg at dette er noe man oppsøker i det man er i ferd med å enten planlegge en tur eller rett før man skal på en tur. Dette for å få tips, inspirasjon og ider om forskjellige ting. Jeg vil også anta at de fleste som skriver en blogg gjør dette for å få mange lesere og dette er også kanskje grunnen til at man begynner å blogge. Da kan jeg i alle fall si at som reiseblogger, altså rein reiseblogger som nesten ikke skriver om noe annet, så vil man kanskje ikke oppnå mange faste lesere, komme inn på de mest kjente topplistene over blogger, få masse omtale eller tjene masse penger på bloggen. Det skjer nok for noen, men da må man selv velge hvor mye tid man vil legge ned i arbeidet. Selv leser jeg veldig mange reiseblogger fast og har de på min leserliste, men det er også lettere å ha flere av denne type kategori da det ikke kommer flere nye innlegg pr dag og det er lettere å få med seg alle innlegg. Det er det positive ved å lese reiseblogger og jeg har mine favoritter.


Kava drikking på Fiji
Varadero, Cuba
Sydney Zoo


Men til tross for vanskeligheten av å få mange faste lesere så synes jeg det er det utrolig gøy å skrive om reisene mine. Det er en helt fantastisk måte å holde en reisedagbok på og ikke minst så blir det jo også et lite foto album. Det er jo klart at etterhvert så vil man jo få flere og flere sidevisninger også. Jeg er også alltid på utkikk etter nye reiseblogger å lese, eller innlegg fra ferier osv på andre blogger. 

Et sted hvor man kan følge mange forskjellige reiseblogger er på siden til Norske Reiseblogger, her er jeg inne å titter sånn ca hver dag! Her finner jeg alltid veldig mye spennende å lese, dette er en veldig bra side og blogg som jeg anbefaler på det sterkeste. 

Mine favoritt reisebloggere er i alle fall: Samt at jeg leser veldig mange andre. Er det en blogg du synes jeg burde lese så si gjerne i fra, jeg elsker å lese om andre sine reiseopplevelser og det gir jo meg inspirasjon til min egne reiser. 8 kommentarer:

 1. Veldig fint skrevet :) Leser selv veldig mange av de som du nevnte, de gir mye inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er mye inspirasjon i å lese andre sine blogger, det er jeg helt enig i :)

   Slett
 2. Flott innlegg, og tusen takk for å bli nevnt som en av dine favorittreiseblogger! Det setter jeg stor pris på :D Jeg leser også de fleste på listen du har satt opp, samt din. Det er nok ikke så lett å skaffe en stor leserbase som reiseblogger, nei, da de fleste som er blogglesere ofte er yngre og interesserer seg for det meste for mote, sminke osv. Men fler og fler i alle aldersklasser begynner å komme inn i bloggverdenen, og det er også bare fler og fler som reiser - så det er nok mulig at dette kommer til å forandre seg. :) Jeg elsker i alle fall å finne nye reiseblogger å lese! Mye inspirasjon å hente der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg at majoriteten som leser blogger kanskje er litt yngre og mer opptatt av mote, skjønnhet osv, osv. Er jo det jeg også men ikke så mye som reiser andre steder, kulturer og tradisjoner. Man legger vel mer merke til reise når man kommer litt oppover i 20 åra ;)

   Slett
 3. Hei!
  Så hyggelig at du nevvner Bobleliv som en av dine favorittblogger. Stas!
  Selv leser jeg mange reiseblogger fast hver dag, masse inspirasjon og gode tips og finne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg liker bloggen veldig godt, det er en fullverdig reiseblogg :)

   Slett
 4. Satt og leste litt på bloggen din og oppdaget at jeg ikke har lest dette tidligere. Tusen takk for at du nevner bloggen min som en av dine favoritter! Det blir jeg veldig glad for å høre :) Jeg leser også bloggen din fast, selv om det ofte går litt tid mellom hver gang jeg er her inne akkurat når når jeg er på reise... Skal nok bli flinkere til å både lese og kommentere når jeg er tilbake i Norge igjen :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg vet hvordan det er, er ikke alltid man har tilgang på internett heller når man er ute å reiser og da går det litt tid i mellom :)

   Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)