onsdag 28. mai 2014

Storbyferie i Europa - Brussel


Brussel er en av mine favoritt byer i Europa og jeg har vært her flere ganger. Det er noe helt spesielt med atmosfæren der synes jeg. Å gå igjennom de små trange gatene og titte på alle restaurantene, hilse på de som ivrig prøver å få deg til å spise hos akkurat de. Lukte den spesielle lukten av Escargot (snegler) som lages i store gryter midt på gata eller de nydelige belgiske vaflene som stekes på hvert eneste hjørne. Ikke minst det faktum at Belgia er et av de landene i verden med flest typer øl, over 450 forskjellige har jeg hørt. Og glem ikke at nesten hvert eneste merke har sitt eget glass som er obligatorisk å drikke av når du kjøper en øl på en bar eller restaurant. Tenk at "lille" Belgia faktisk har ca 180 bryggerier, alt fra de store kjente til små mikrobryggerier. Bare å sette seg ned å smake på ølet er en opplevelse i seg selv. 
Brussel er jo en stor by, men den er ikke så stor at man mister oversikten og det er lett å kunne gå rundt for å komme seg til forskjellige steder. Men når man er i Brussel så er det veldig greit å bo sentralt slik at du har best mulig utgangspunkt. Det er veldig mange hoteller å velge mellom i Brussel i alle forskjellige prisklasser og for min del så har alt med lokalisasjon å gjøre. Sist jeg var i Brussel så bodde jeg på et veldig sentralt hotell, midt i Grote Markt, bare 3-5 minutter gange fra Grand Place, og ikke minst så var det veldig lett tilgjengelig for den shopping glade også. Jeg er ikke den som ønsker å bo så alt for dyrt, men ønsker allikevel et rent og pent rom i byen/stedet jeg besøker. Høres kanskje litt kravstort ut å forvente å bo rimelig midt i sentrum av en by uten å betale så alt for mye, men ved å bruke de rette booking sidene så er det fult mulig. Jeg bodde på Aris Grand Place Hotel , et 3 stjerners hotell midt i hjertet av Brussel og med priser fra 256 kr per person/natt gjennom Hotelspecials.no får man både i pose og sekk. Hotellet er fint, de som jobber der er veldig hyggelige og hjelpsomme og man kan gå rett ut av døra og befinne seg på Grand Place innen 5 minutter. Andre fordeler med å bo i dette området er at det også er gang avstand til noen av de mest populære attraksjonene i Brussel som for eksempel Manneken Pis, de typiske belgiske restaurantene og barene i de trange, intime gatene, og mitt favoritt sted Toons. Toons er det gammelt klassisk dukketeater som fortsatt er i drift samt at de har gjort om hele 1 etasjen til en bar. Her kan du sitte blant dukketeaterets scene og rekvisitta og nyte en tradisjonell belgisk øl. Skal man til Brussel så må dette stedet stå på listen din over ting å gjøre. Jeg må jo også nevne at Aris Grand Place Hotel  ligger rett ved siden av Toons så for meg var dette hotellet et helt perfekt valg for mine behov. 


9 kommentarer:

 1. That's where I Iive. Nice pictures.

  SvarSlett
  Svar
  1. I would love to live in Brussels, there is just something about it that I find so relaxing.

   Slett
 2. Denne byen har jeg til gode å besøke! Ser ut som en veldig hyggelig by :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er en veldig koselig by som jeg absolutt vil anbefale deg å besøke en gang. Er jo lett å komme seg dit og man kan få billige flybilletter og hotell så det er ikke den dyreste destinasjonen man reiser til.

   Slett
 3. Amazing pictures�� u had a great trip.
  www.docdivatraveller.blogspot.in

  SvarSlett
  Svar
  1. Brussels is great, can't wait to go back there again and drink some of that lovely Belgian beer :) Found your blog on bloglovin so I could start to follow you :)

   Slett
 4. Så fint det ser ut der! Er så mange flotte steder å besøke! :)

  SvarSlett
 5. Ser kjempefint ut! En by jeg absolutt må få prioritert å besøke - er jo så nært Norge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja brussel burde du absolutt få besøkt en gang. Utrolig flott by og masse godt øl :) Ca 1 time og 30 minutter flytur så det er jo ganske nærme:)

   Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)