fredag 7. februar 2014

RomaDet er lenge siden jeg var i Roma, men det er faktisk en av de turene jeg husker aller mest fra, kan vel være fordi vi gjorde nesten bare en ting, gikk. Ja, vi gikk og vi gikk og vi gikk, nesten uten mål og mening for å se hva vi ville oppleve. Hadde jo selvfølgelig et par steder vi gjerne ville se, men utover dette så var det bare å gå, uten å bruke kartet så veldig mye også. 


Vi fant jo utrolig mange koselige steder, cafeer, piazzar, skulpturer, bygninger, broer, ja alt mulig. Det eneste som er litt dumt nå er at selv om jeg husker veldig mye fra denne turen så husker jeg ikke hva alle disse "små" stedene heter. Det er jo mulig at noen av de som ser bildene her husker hvor det er / hva det heter. Den første dagen gikk i alle fall med til å gå rundt og se på mange av de kjente og kjære turistattraksjonene i Roma, samt de litt mindre kjente.
Jeg kan i alle fall si med en gang at hvis noen spør meg hva de burde gjøre i Roma så sier jeg, ta på deg gode sko å gå, gå så lenge du bare orker og gå nesten på må få. Man finner så mange flotte steder. Det er viktig å legge inn litt pitt stops da. Ta sen en øl, brus, kaffe og litt å spise. 

Det er noe jeg i alle høyeste grad vil anbefale å gjøre utenom de største turiststedene. For det første så er det ekstremt dyrt og dårligere mat og service midt i "mekka". Gå heller i side gatene, litt bort fra turist mengdene så finner man ordentlig italiensk mat og drikke på sitt aller beste. Og så er det mye billigere enn i turistgryta. 


Men man må jo innom turist stedene også sånn som vi i bildene under fra Peterskirken og Petersplassen. Det kan nok være greit for de som er interesserte i det å ta en titt innvendig her også, Peterskirken er tross alt verden største kirke. For ikke å snakke om at Vatikanet ligger her også. Man er faktisk en helt egen stat der, Vatikanstaten. Men, det er lange køer for å komme inn her og man må være ekstremt tålmodig og ha satt av ganske så mye tid for å se alt og stå i alle disse køene.  Pass på alt av verdisaker her, dette er et typisk sted for lommetyver. Vær veldig oppmerksom og hold godt på tingene dine. 


Når  jeg tenker på det i ettertid så er det litt dumt at vi ikke gikk inn noen steder, men jeg husker godt hvorfor vi ikke orket også. Så lange køer er det nemlig og vi hadde bedre ting å gjøre enn å stå i kø. Et tips her kan jo være å komme tidlig om morgenen når de åpner. 

Vel, vi gikk videre, ja vi gikk, tok ikke taxi eller noe. Som man ser fra bildet så var jo været helt topp, 25 grader i midten av mai, husk solkrem. Rett og slett helt fantastisk å bare kunne gå rundt. En ting min venninne Hanne hadde bestemt seg for på forhånd var at vi måtte spise is på Spansketrappen. Så klart vi gjorde det. 
Det eneste vi hadde litt problemer med var at det var så varmt så isen smeltet fortere enn vi klarte å spise. Jeg klart ikke hele og gav resten til en hest som var der (ja, hest ved Spansketrappen, man kan ta en tur i hest og vogn om man vil, turistfelle)!


Vi hadde jo gått litt rundt denne dagen så det ble også en liten plastrings pause her ved Spansketrappen. Som jeg nevnte tidligere så er det veldig viktig med godt skotøy hvis man skal gå rundt, særlig i varmen. Husk også at det er veldig vanlig at føttene hovner opp litt når det er varmt så det er ikke sikkert at de skoene som sitter som ett skudd på deg hjemme i Norge passer her, de kan fort bli litt for små. 
Vi la også merke til at i dette området ved Spansketrappen er det veldig godt shopping muligheter. Det er riktignok mest designer butikker så man kan ikke ha kjempe dårlig råd hvis du skal shoppe her. 
Med ny plastrede føtter, nedkjølt magesekk og godt mot vandret vi videre og vi gikk og gikk og gikk. Vi måtte så klart stoppe et par ganger å få i oss litt veske, men igjen så vi hvor flott det var å kunne komme seg litt bort fra de verste turist stedene. Men for oss så virket det som det var ganske kort mellom turiststeder og lokal steder, man trengte bare å gå litt inn i noen små gater så åpnet det seg plutselig små piazzaer hvor 90% av folkene var italienere. Eller som da vi gikk rett på kirken Santa Maria Maggiore.
Jeg hadde nettopp lest boken Engler og Demoner av Dan Brown på denne tiden (ja det er så lenge siden jeg var i Roma), så jeg så jo for meg alle mulige scenarioer på denne plassen. Ganske oppspilt kan man si, Hanne var noe fortvilet for hun hadde ikke lest boka og det kunne virke som det hadde rabla litt for meg når jeg prater om mennesker som faller ned og blir spiddet osv. Men veldig gøy å bare gå rett på denne kirken uten å vite at det var den veiene vi gikk. Elsker sånne overraskelser! 


Kvelden kom og vi var tilbake på hotellet vårt, nå var det bare å gjøre seg klart for middag!
Vi bodde faktisk et lite stykke fra selve sentrum, litt høyere opp hvis det sier dere noe? Vi brukte i alle fall ca 30 minutter å gå til sentrum, og det gjorde vi selv om det var en metro ikke så langt fra oss. Men da vi tok den en gang og så at vi brukte 20 minutter å gå til den, ja da kunne vi like gjerne gå hele veien. Det gjorde vi, og igjen litt på måfå, det var jo bare å finne et sted å spise.

  Vi fikk oss en kjempe overraskelse denne kvelden for når vi var ferdig med middag og gikk litt rundt fant vi en kirke hvor det satt kanskje flere hunde "ungdommer" på trappa og i gatene rundt. Flere hundre er kanskje litt overdrevet, men ikke så langt unna. Virket som de fleste var lokale, og det var jo kjempe gøy for oss å gjøre noe litt uten om det alle andre turister gjør / oppholder eller befinner seg. 

Dagen etter ble det faktisk en liten pause fra gåingen, vi bestemte oss for å ta en sightseeing buss. Lett å få litt oversikt av byen på denne måten og vi kunne få med oss de stedene vi ikke hadde sett ennå, sånn som Colosseum. Litt godt å kunne sitte litt også da og hvile bena, vi skal jo gå rundt senere!
  


Vi så masse flotte steder på denne sightseeing bussen, men vi ble ikke med hele runden så vi hoppet av ikke så langt unna et annet kjent sted. Fontana di Trevi. 

Igjen så bestod turen av å gå rundt og spise og drikke på de stedene vi fant under veis. Og denne kvelden fant vi nok en flott Piazza, hvor vi ble møtt med Ompa ompa musikk!
Etter denne ompa hendelsen virker det som vi ble litt handlingslamma for det var slutten på bildene fra turen. Kanskje like greit for jeg husker godt at vi havnet på en veldig stor nattklubb og kvelden ble lang!4 kommentarer:

 1. Beautiful pictures! I love that second picture.

  PISA | GATEWAY TO TUSCANY

  SvarSlett
 2. Kjempebra! Disse bildene minner meg om min tur til Italia, flott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Roma er en flott by. Gleder meg til å se mer av Italia i juni :)

   Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)