torsdag 20. februar 2014

El Puerto, Sevilla, Alicante


Dette innlegget blir også en liten oppsummering fra flere forskjellige turer så dette blir også en liten bilde kavalkade fra diverse turer til steder i Spania. Det er hovedsaklig Alicante, nærmere bestemt San Pedro del Pinatar, jeg har vært på , men har da også kommet meg til både El Puerto og Sevilla. Hva har jeg gjort på disse stedene? Vi gjør det samme hele tiden, spiser, drikker, soler oss og litt shopping på markeder. Er ikke det spansk kultur da ;) Nyte livet altså.

Vi kan jo begynne i El Puerto, eller El Puerto de Santa Maria som det egentlig heter, ettersom bildet over er derfra. Vi var på vei til Sevilla og tok en liten stopp i denne koselige lille pittoreske spanske byen og bodd på et lite kjempe koselig hotell hvor vi hadde utsikt mot denne plassen du ser på bildet. 
El Puerto ligger i provinsen Càdiz ved Guadalete elevn og det er ca 85.000 innbyggere der. Bildet over er tatt på en av de kjempe koselige restaurantene/barene nede ved elva. Dette er ikke en typisk turist by så det er kanskje ikke så mange som har hørt om byen. Men det ligger en amerikansk militærbase like ved så dette gjør at det er en del "utlendinger" og turister der allikevel. Det er mange engelsktalende der på grunn av dette så det er ikke noe problem å kommunisere med lokalbefolkningen selv om du ikke kan spansk.
Det sikre tegnet på at det finnes en del andre folk der utenom spanjolene er vel den Irske Puben Molly Malone's. Selv om jeg liker best lokale ting når jeg er på tur så havner jeg alltid på en irsk pub hvis det er en i nærheten. Ikke spør hvorfor, men man vet vel alltid at der vil man møte andre turister (selv om det ikke er noe must for meg heller).


Som sagt så var det et kort liten overnatting i El Puerto før turen gikk videre til Sevilla. Jeg nevnte det vel ikke i begynnelsen, men vi fløy til Malaga og leide bil der. Kjøreruta vår var Malaga - El Purto - Sevilla - Alicante. Veldig enkelt og greit å kjøre bil i Spania, veiene er ganske bra der og leiebilene jeg har hatt har vært både rimelige og bra.

Nå vi kom til Sevilla så var det en del varmere der enn det hadde vært i El Puerto, selv om det bare tar ca 1,5 timer å kjøre dit. men Sevilla er alltid veldig mye varmere enn mange andre byer. 

Ja det skulle ikke ta mer enn ca 75 minutter å kjøre til Sevilla, og det gjorde det også, men vi hadde store problemer med å finne hotellet vårt. Hotellet lå midt i sentrum og vi skulle kunne kjøre så og si helt til hotellet slikk at vi så det og parkere i området. Neida, det skjedde ikke, alt av veier var bygd om så der man en gang kunne kjøre, kunne man ikke lengre. Til sammen brukte vi 3 timer på å finne fram. Da var det bare en ting vi kunne gjøre for å komme i bedre humør, drikke vin og se flamenco.

Sevilla er flamencoens hovedstad og de største kulturelle man kan oppleve her. Lokal befolkningen er veldig stolt av flamencoen og det er særlig ett sted som er veldig populært for en typisk flamenco aften. En ting som jeg tror mange ikke er helt klar over er al flamenco er ikke bare en dansk, det er også sang. Og her på La Carbonerìa får man hele opplevelsen. Dette er et absolutt must å få med seg hvis man er i Sevilla. Selv om det finnes mange forskjellige flamenco steder vil jeg anbefale dette stedet da det er veldig mye lokal mennesker her og ikke så veldig mange turister, vel det kan jo ha forandret seg siden jeg var der, men dette er virkelig et lokalt stedet med sterke røtter i flamencoen. 

En kjempe opplevelse å ha vært her og sett flamenco. Noe man ikke må gå glipp av.

Dagen etter var det bare å titte litt rundt i byen. Kan jo komme med et tips, skal man gifte seg og er på utkikk etter brudekjole så er Sevilla helt klart stedet å reise. Er det to ting Sevilla er kjent for så er det flamenco og brudekjole butikker. Det er en hel gate med bare brude butikker. Men det er så klart mye annet å se i Sevilla også, men vi som skulle kjøre den 5-6 timer lange turen til Alicante og San Pedro del Pinatar måtte sette oss i bilen og komme oss av gårde. 
Det er i San Pedro del Pinatar jeg har vært aller mest og ikke Alicante, det er bare veldig lett å si Alicante til andre for da vet alle hvor det er. Men, med andre ord så er ikke vi midt i norske kolonien i Alicante, jeg synes det er helt ok jeg da. Smak og behag.

Jeg har vært så heldig å få være med Sissel hit for det er hun og hennes familie som eier leiligheten vi er i. Så når vi er her er det mer eller mindre det samme vi pleier å gjøre. Drikke, spise, sole oss og shoppe, og ja, hold på å glemme å si hva vi bedriver kveldene med, spille kort :)
Vi kom oss til San Pedro på ettermiddagen så det var egentlig bare å begynne å lage middag, og den jobben synes jeg jeg burde ta på meg. Hadde jo kjøpt meg flott forkle på markedet i El Puerto.
Som sagt så er det ikke spesielt variert det vi gjør når vi er her, men jeg har i alle fall klart å samle en del bilder fra forskjellige anledninger, og ser jo at det som går igjen veldig ofte er........
Cava, ja det blir en del cava når man er i Spania, det er jo her den er fra så det er vel bare naturlig! Og så blir det mye god mat da.


Selv om vi tilbringer mye tid i leiligheten, det er jo bare så godt å kunne slappe av, så kommer vi oss litt ut også. Vi har flere ganger vært på de lokale pubene i området. Det er faktisk litt engelskmenn rundt her så en av pubene er drevet av noen engelske og da er det selvfølgelige engelske pub aktiviteter som står på menyen, samt engelsk øl og cider (ja jeg vet det er feil når man er i Spania). 


Men som sagt så tilbringer vi mye tid i leilighetene og spiser ofte middag der. 


Når man er på samme sted flere ganger og har en egen leilighet til disposisjon så blir det vel også til at man oppholder seg der mye. Vi er jo ute også så klart. På dagtid så er vi på stranda, sykkeltur, marked, ja det er flere ting vi gjøre på dagen. Men det blir jo naturlig å være en del i leiligheten. Er man på ferietur hvor man bor på hotell er det noe helt annet, da er man jo mye mer ute av rommet enn man oppholder seg der. Uansett, gøy har vi det i alle fall!

Det er flere av de lokale barene vi har vært på, og jeg må innrømme det at når man er der på kvelden så møter man veldig mange engelskmenn, ikke at det gjør noe da, de er jo hyggelige de, det er vel også blitt veldig vanlig for mange Europeere å ha ferie hus og det blir ofte at de samler seg opp på sine steder. Vi fant i alle fall en karaoke bar en gang som det så ut som noen engelske damer hadde det hyggelig på. Nei, det er ikke de på bildene under ;)
Uansett hvor vi er så koser vi oss veldig mye, og det er vel det viktigste når man er på tur.

1 kommentar:

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)