tirsdag 11. februar 2014

Hard Rock Calling, London


Hard Rock Calling er en festival som jeg har vært på 5 ganger tror jeg det er. Det er en årlig musikk event/festival som finner sted i Hyde Park i slutten av Juni. Vel, det var frem til i fjor at det var der, det ble nemlig flyttet til Queen Elizabeth olympic Park i 2013 er "bråk" fra festivalen året før. Jeg snakker da om det året Bruce Springsteen spilte der for andre gang og jammet med Paul McCartney til etter kl 23.00.
Ja huff så forferdelig, tenk å holde på sånn på en lørdag kveld! Spør du meg så burde de som bor rundt området være takknemlige for å kunne høre på så bra musikk uten å måtte betale for det en gang. kunne ha skjønt det hvis det var bråk til langt på natt, men frem til 24.00 burde det absolutt ikke være noe problem.

Så tilbake til 2009, for det er nemlig da disse bildene er fra og jeg må bare skrive om det og vise bildene. For det første så bodde vi på et kjempe artig hotell, The Pavillion, og dette var det første året vi så Bruce Springsteen på Hard Rock Calling. Vi kan jo begynne med bilder fra hotellet. Dette er nemlig et tema hotell og ettersom vi var to venninner sammen så fikk vi et nokså morsomt rom, det het Hunky Tunk Afro!

Vi smugtittet inn på andre rom også og de har mange forskjellige temaer, så man kan godt være på par tur også og få et litt mer romantisk rom. Men dette rommet passet jo oss da, har aldri ledd så mye når jeg har gått inn på et rom før. Skjønte det var noe når vi fikk en diger nøkkel i resepsjonen hvor det stod Hunky Tunk Afro. Vi pleier å bo i samme området hvert år når vi er i London og dette hotellet som alle andre hoteller ligger i Paddington. Det er så lett å komme seg dit fra Heathrow, man tar bare Airport Express rett til Paddington Station og så er det gå avstand til Oxford Street og Hyde Park. 

Må også informere om at det er mye hoteller med litt dårlig standard her så pass på det når man bestiller. Går du for det aller billigste i dette området så kan du ende opp på skikkelig dårlig hotell. Men er man ikke så kravstor på rommet så finner man mye til ganske grei pris (for London å være) her. For oss er Paddington helt perfekt med tanke på at vi kan gå til Hyde Park.


Hard Rock Calling er en festival som normalt har vært fra fredag til søndag, uten om et par år med noen forandringer. Da de feiret 40 års jubileum startet konsertene på torsdag for eksempel. Men denne gangen var det fra fredag til søndag,  og de store artistene vi skulle se denne gangen var, The Killers, Ben Harper, Neil Young, The Pretenders, Starsailor, Dave Matthews Band, James Morrison, The Gaslight Anthem og Bruce Springsteen. Vi lader opp til The Killers på fredag med en liten piknik utenfor selve festival området, hvor vi kan nyte medbragt mat og drikke. det kan man ikke inne på festival området, men det er masse man får kjøpt der inne også.  

Fredagen var en kjempe flott dag, sola var fremme hele dagen, og det var varmt, noe vi har blitt ganske bortskjemt med de siste årene vi har vært på Hard Rock Calling

Når man ser på bildene så er det ikke lett å se hvilke artister det er på scenen, og det kan jeg ikke si jeg husker heller, men det kan jo være at det er noen som kjenner de igjen. Det er vel noen bilder hvor man kan se hvem det er som spiller.


Som man kan se på bildet så er atmosfæren helt super der. Alle har med seg pledd som man kan ligge og sitte på under konsertene og alle er kjempe flinke til å dele på plassen som er der. Det blir jo ganske trangt til tider, men det er aldri så ille at du ikke kan sette deg ned litt hvis du blir sliten av å stå. 

Det var dessverre siste gang Hard Rock hadde denne festivalen i fjor, og som jeg nevnte tidligere så var det heller ikke i Hyde Park den var. Litt synd for jeg vet ikke om det blir det samme hvis det er noen andre som skal arrangere det. Så langt har jeg ikke hørt om noe lignende arrangement i Hyde Park rundt juni, selv om ryktet sier at Live Nation (tror jeg det er) skal ta over og lage festival der. Det er veldig synd for jeg har sett så mange stor artister her og hatt det så utrolig gøy, har jo skrevet et innlegg om Hard Rock Calling før. 


I 2009 var jo så klart Bruce Springsteen høydepunktet ( ikke bare for meg men også ca 80.000 andre), og for første gang på 3 år kom det noen regndråper bare 10 minutter før konserten startet. Men det var så lite og arrangøren var veldig rask ute med å selg regn ponchoer.  


Jeg må virkelig berømme arrangørene, sponsorer og alle frivillige som får dette arrangementet til å skje for det første så er det urolig effektivt over alt, de har lagt det opp slik at de på en eller annen måte klarer å unngå kø, det blir litt kø på doene når det er pause på hovedscenen og det er kommet litt utpå ettermiddagen, men går du mens noen spiller så er det ikke kø i det hele tatt. For å være "ute doer" så er de rene og pene og det er nesten alltid toalettpapir og antiback på de.  
Det er skikkelig synd at det ikke blir akkurat dette arrangementet, Hard Rock Calling, igjen i London's Hyde Park. Må si det har vært en kjempe opplevelse å være med på en slik event i så mange år. En stor opplevelse har det vært. Og så er jeg veldig glad i London generelt så dette var liksom ett av høydepunktene i løpet av året. nei, jeg får bare finne meg et annet musikk arrangement i utlandet som jeg kan dra på, kanskje det blir Glastonburry? 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)