lørdag 3. august 2013

Lavprisselskaper - hot or not?
Når man hører om lavprisselskaper så tenker man vel automatisk så flott da får vi billige flybilletter! Det er jo i og for seg sant det, men jeg tror det er veldig mange som glemmer alle tillegges kostnadene som tilføres fra slike selskaper. Noen er jo verre en andre så klart. Jeg reiser mye og jeg har reist med mange forskjellige selskaper rundt om i verden så jeg har vært borti alt fra a-å. Her kan jeg ut i fra egen erfaring fortelle litt om mine opplevelser og kunnskap rundt disse selskapene.

Lavprisselskaper er så kalte punkt til punkt selskaper, det vil si at de selger flybilletter kun fra A til B, eksempelvis Oslo-Frankfurt. Skal man reise fra A til B til C så vil man ikke kunne få kjøpe en sammenhengende billett hos et lavprisselskap. Her er Norwegian et unntak (de er jo faktisk et lavprisselskap) for hos de så kan man det på enkelte destinasjoner (eksempel. Bergen-Oslo-Alicante). I tilfeller hvor man må mellomlande 1 eller flere ganger ville jeg på det sterkeste anbefale et selskap som har et større rutenettverk med flere samarbeidspartnere, som på engelsk kalles for scheduled airlines.

Skal man bare reise fra A til B så forstår jeg at det er prisen på flybilletten som teller for de fleste, men............. og her er det flere men, det kan oppstå flere problemer underveis. Hva om det er forsinkelser, kanselleringer, dårlig vær, tekniske problemer, kommer litt for sent til sjekk inn eller gate, trenger assistanse, trenger å booke om billetten  osv osv. Her er det mye av forskjellen på selskaper kommer inn. Les reglene til selskapene nøye og vær også klar over hvordan billett du bestiller.

 

Vel, her kommer mine erfaringer med lavprisselskapene, og det er dette som jeg blir helt sprø av og ikke minst irritert. Man finner de billettene man vil ha på nettet og så begynner moroa. Det er jo så klart ikke den prisen man ser aller først som er den reelle prisen, man må jo legge til både det ene og det andre. Man har valgt flyet man vil booke, trykker seg videre til betaling og innen man har kommet dit så er det poppet opp diverse service tillegg og andre gebyrer, ja ja, det er ikke så alt for mye så man fortsetter til betalingen. Da må man jammen meg betale for å bruke kredittkort/visa kort og da har man jo ikke noe annet valg enn å gjøre det. Her variere også prisen, brukte Diners kort en gang og det kostet 14 euro å bruke det. Har man bagasje man skal sende så er det jo gebyrer på det og er man flere som reiser sammen og vil sitte sammen så må man betale for det også. Dette er bare før man er ferdig med å bestille billetten for før man kan bekrefte at billetten er din er det flere andre ting man må klikke seg igjennom, vil du booke bil, vil du booke hotell, trenger du assistanse, reiser du med spesial bagasje, bla bla bla, jeg er faktisk utslitt innen jeg har fått flybilletten min. Selv om man kan få rasende billige flybilletter i diverse lavprisselskaper så er det faktisk ikke verdt det for min del, jeg orker ikke alt det maset. Dessuten vil jeg fly fra Gardermoen da det er nærmere meg (her er det jo forskjell på hvor man bor i landet), og det koster jo flere hundre kroner å komme seg til de andreflyplassene som Rygge og Torp. Man må heller ikke glemme at det er ikke alltid disse selskapene lander på "hovedflyplassene" heller, det kan være langt til dit du har bestilt hotell og det vil jo også koste ekstra penger.


Så lavprisselskaper er det hot or not?Linker til noen av mine favoritt flyselskaper:Linker til noen av min favoritt reisebyråer:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)