torsdag 22. august 2013

Tyrkia - Seiltur i Fethyie10 damer på en ukes seiltur i Tyrika, Fethyie, det kan jo bare gå en vei........... Rett opp og til værs!
Vi møttes alle sammen kvelden før vi skulle ta den 3 timer lange bussturen til Fethyie for å virkelig kunne entre båten i god stil. Ble jo litt tid for morroheter den kvelden også, med litt god mat og drikke. 


De 10 damene som skulle legge ut på tur var:


Linda


Anne


Torunn


Anette


Sissel


Margunn


Kate


Monica


Hillevi


meg


Kaptein og crew bestod av 4 flotte, snille menn........

Uğur, Kaptein 


Özgür, Kaptein


Güray, kokk


Oğuzhan, alt mulig guttKan vel med en gang si at dette ble litt av en heisa tur. Vi alle fløy til Antalya, og som jeg har nevnt så er det ca 3 timer i bil til båthavna i Fethyie (skal du dit, fly til Dalaman). Men vi kunne jo ikke legge ut på biltur uten å kle oss ut litt. Hadde på forhånd satt opp noen temaer som vi skulle ha underveis og det første var "bare kle deg ut som noe".


Her var det jo alt fra Hippier til Mia Farrow (Pulp Fiction) til Hula dame og selveste Miss Universe! Da var det bare å ta fatt på den lange bilturen. Hadde jo med oss litt proviant så klart!
Hadde jo noe som var litt mer spennende enn knekkebrød og leverpostei også.

Det er jo klart at med så mye spruddel måtte vi ha tisse pauser også. Midt i fjellene på vei mot Fethyie fant vi en bensinstasjon og man kan jo tenke seg hvordan det så ut for andre når dette her spratt ut av bilen.Første bilde, tisse pause nummer 1.Vel fremme på kaia så var det bare å begynne å bære ombord oss selv og bagasjen. Det tok jo litt tid så klart og jeg er den dag i dag veldig overrasket over at ingen av oss datt i vannet mens vi gjorde dette. Vi var en livlig gjeng kan man si.
Miss Universe hadde tatt med hundene sin for anledningen også. 


Når man ser "plsaken" vi gikk opp for å komme ombord i båten så skjønner man kanskje hvorfor jeg er fortsatt synes det er ut under at ingen datt ut i vannet. 
Vel ombord i båten så kunne ferie uka begynne. Bagasjen hadde blitt slengt inn på lugarene, vi var to og to på hver lugar og nå var det melon og Cava som var aller først på menyen, og en liten dans fra de som allerede var litt i farta.Ble ikke mye kjøring rundt på havet den dagen, klokken hadde jo blitt litt innen vi var kommet oss fra kaia, så det var egentlig bare å finne første og beste plass og legge anker på for kvelden.
Litt bading og skåling på dekk før middag var noe som viste seg å bli ganske så obligatorisk, i solnedgang så klart. Er jo ganske stas å sitte i solnedgang,10 damer sammen å skravle og skåle.
Dagene ble jo ganske like så jeg husker ikke helt hva vi gjorde hvilken dag, men det var vel egentlig bare spise, drikke, bade, spise, drikke, bade vi gjorde. Vi hadde jo vår egen kokk som ringte oss inn til mat 3 ganger om dagen. På morgningen når vi stod opp var det aldri lenge å vente før frokosten var klar heller.

Den første frokosten skålte vi alle i øl, men dagene etter ble det litt mindre av det. Ikke helt borte bare litt mindre. Ble litt mer juice bare.
Som sagt så ble det mye av det samme, men det er jo sånn det er når man er på ferie, man gjør bare det man vil, når man vil, og det gjorde vi også. Mye vin, øl og bading. Og masse god mat! Se de middagene vi fikk;)

Og flotte solnedganger hver dag!
Vi hadde ganske god plass til å være totalt 13 personer på båten, det var vel i alle fall 8 lugarer der hvis jeg ikke tar helt feil. Også på dekk hadde vi godt om plass og det var mulighet til å kunne henge opp tøy, sove, sole seg, sitte osv osv. 


Man ser det jo på alle bildene at det er greit med plass til å være en båt.


Vi hadde jo tatt med oss klær til flere forskjellige tema kvelder og white party var en av de. Ganske lett for alle å finne noe å ha på seg da. Til dette temaet så passet det jo også å drikke Raki (tyrkisk drikke), for den blir helt hvit når man blander det med vann. Ja det stemmer, det er rett og slett sprit som blandes med vann og det smaker litt lakris aktig av det. Man ser drinken på bildet under.
Et annet tema som vi hadde var Bollywood, det var jo veldig gøy og da slo vi oss løs til litt Hinid/Bollywood musikk som jeg hadde tatt med. jeg har vært i India så jeg hadde faktisk på meg en Lenga den kvelden. Det var mange gøyale kreasoner den kvelden, her var det bare å finne noe som man syntes passet litt.
Og hva passer vel ikke bedre å drikke på Bollywood party enn......Jepp, skikkelig Bollywood det, Løitens Aquavit!

Denne kvelden endte jo som de fleste andre kvelder, bading på natta med klær!Her er det en blanding av masse nattbad bilder.
Det ble flere fester både på dagen og på kvelden, man kan vel trygt si at den uka så var hver dag en fest. Vi stor koste oss med å kjøre rundt å se mye av stedene rundt Fethyie, og det var så klart veldig mange båter som gjorde det samme som oss. Tydelig at dette er et populært sted å dra på båtturer, og da er det alle slags båter, alt fra små seilbåter til store luksus yachter.


Det er faktisk så mye båter der at det finnes "floating markets", altså båter som kjører rundt å selge div dagligvarer o.l. Vi fikk besøk av en vi, tror vi handlet noen greier også, i alle fall så gjorde kokken vår det. Veldig greit da hå ha en båt som kommer med ting man trenger.

Man har jo ingen ting å klage på når butikken kommer til deg og ikke du må gå til den.

Det var så mange utrolig flotte steder å se, og vi stoppet opp både her og der for å bade og rett og slett bare slappe av og kose oss. Bading, vin, bading, vin ;)Vi damene måtte jo også hjelpe til med å styre skuta litt.Ikke noe tvil om at vi levde livet den uka der, vi stor koste oss hele tiden og formen var på topp hver eneste dag. Selv om det ble til sene kvelder og tidlig oppe igjen så sov vi jo godt ute på havet der. Ble kanskje litt varmt for noen i lugarene våre men det løste man enkelt ved å sove på dekk.

Det er heller ikke så vanskelig å stå opp om morgningen når man kan hoppe rett ut i sjøen å få et forfriskende morgen bad, da våkner man jo med en gang.Selv om vi var på båt så ble det jo også tid til å dra inn til land noen ganger. Det var særlig et sted vi hadde det utrolig gøy. For det første så skulle kapteinen vår frakte 10 damer inn til land i gummibåt, noe som var en liten opplevelse i seg selv. Ble ikke plass til alle 10 på en gang så det ble flere turer. Men vi klarte å komme oss til land og fant jo så klart en bar med litt flere mennesker så vi ble jo sittende der. Fant en liten bungalow hvor vi slo oss ned og ble sittende en liten stund kan man si.Vi ville også hjelpe den stakkars personen som stod i baren og skulle fikse noe å drikke til 10 gærne damer, så vi tok like så godt over hele greia. Fikk lov da så klart:)
Vi bråke damene synes det var litt stille der, det var jo tross alt en bar, kanskje de kunne sette på litt musikk? Vi spurte i alle fall de som jobbet der om det var noen mulighet for å høre litt musikk. De svarte at så klart, det skulle de fikse, tok ca ti minutter. Stusset litt over at det skulle ta ti minutter å sette på en cd eller skru på radio, men vi tenkte jo ikke mer over det. Så dukket denne karen opp!


Vi fikk live musikk vi, helt privat oppvisning og greier. Gjett om vi lo og hadde det gøy. Sang med på sanger vi ikke kunne, på tyrkisk!
Så var det tilbake til party da, tema kveld igjen, litt pirat aktig denne gangen, pirate party.


Vi ble faktisk "hight jacked" den kvelden av en "pirat" fra en annen båt.

Man skulle nesten tro vi hadde tema kveld hver kveld, men det hadde vi ikke, det var noen kvelder med bare vanlige klær og litt vin....... eller mye vin....... og raki da så klart. Eller som i bildene under, tequila time! Oh, tequilaaaa makes me happyyyyy!!!!


Er jo ikke rart det ble mye fest og morro når man har en hel fryser full av drikkevarer!

Ja jeg nevnte vel at vi var 10 damer på tur, og hva har man mye av da?Sko!!!!!

Som man kanskje skjønner så var det en helt fantastisk tur. Vi bare slappet av og hadde det gøy. Leste en bok når jeg ville det. Er jo helt fantastisk å sitte på trappa på båten med føttene i vannet og lese.
Vi hadde flott frokost, lunsj og middag hver eneste dag. Hallo! Egen kok, luksus.


Vi badet og hadde det gøy i vannet. Fikk jo til og med besøk av både floting market og andre mennesker. Prøvde å være sosiale vi ;)


Men det å bare kunne hoppe i vannet når man måtte ønske var jo helt hærlig!


Vi koset oss veldig på båten og det å kunne bare ligge på solmadrasser og drikke vin, sole oss og så se solnedgangen var ganske flott. Vi nøt hver eneste øyeblikk for å si det sånn, og når man ser disse bildene så er vel det lett  forstå.

Og så var det som jeg har nevnt flere ganger alle disse festene vi hadde. Skulle tro vi bare hadde tema party men det hadde vi ikke. Selv om man nesten skulle tro vi hadde planlagt alt vi skulle ha på oss så var det noen tilfeldigheter også, med andre ord, "vanlige" klær.Og med "vanlige" klær er det jo klart man danser Conga eller hva det heter, gjennom hele båten, det er jo en "vanlig" ting å gjøre. 


Ja vi fant på mye gøy og sprøe ting. Det var ingen ting som skulle stoppe oss fra å ha det gøy, heller ikke når halve lommeboka falt over bord!
Er jo bare å hente den og henge pengene til tørk det!

Ja, det var ikke mange bekymringer den uka der.

Dette var uten tvil en av de beste turene jeg har hatt på lenge, og jeg kan ikke huske sist gang jeg lo så mye. Vi var en flott og livlig gjeng på tur, selv om vi var en del reduserte på vei tilbake til Antalya/Kemer området.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)