onsdag 7. august 2013

Mine favoritt fly og hotell booking sider


Jeg reiser litt, vel kanskje en del vil mange også si. Etter så mange år med reising, booking av flybilletter og hoteller så har jeg etterhvert funnet mine favoritter. Det finnes jo utallige sider hvor man kan booke både hoteller og flyreiser og noen er veldig bra andre ikke så bra. Har forøvrig et innlegg hvor jeg nevner noen booking sider men må holde seg unna.
Tenkte nå at jeg skulle skrive litt om de jeg liker og de jeg veldig ofte bruker. Det kan jo være mye nyttige tips for andre her også. For det første så jeg jeg stor fan av de som har så kalte loyalitetsprogrammer. Med andre ord, bruker du de mye så vil man også få noe tilbake for det. Jeg reiser veldig mye med SAS og det er av den grunn at der får jeg bonus poeng i Eurobonus som er en del av et ennå større nettverk, Star Alliance. Det vil si at reiser jeg med et Star Alliance selskap kan jeg opptjene poeng hos alle disse selskapene. De flyselskapene som er med i Star Alliance er:

 • SAS (Widerøe)
 • Adria
 • Aegean
 • Air Canada
 • Air China
 • Air New Zeland
 • ANA
 • Asiana Airlines
 • Austrian 
 • Avianca
 • Brussel Airlines
 • Copa Airlines
 • Croatia Airlines
 • Egyptair
 • Ethiopian 
 • Eva Air
 • LOT Polish Airlines
 • Lufthansa
 • Shenzhen Airlines
 • Singapore Airlines
 • South African Airways
 • Swiss
 • TAM
 • Tap Portugal
 • Thai
 • Turkish Airlines
 • United
 • US Airways

Star Alliance er den største av fly alliancene, altså den alliansen som har flest medlemmer. Det er også to andre allianser, Sky Team og One World. Sky Team medlemmene er:

 • Aeroflot
 • Aerolineas Argentinas
 • Aero Mexico
 • AirEuropa
 • Air France
 • Aitalia
 • China Airlines
 • China Eastern
 • China Southern
 • Czech Airlines
 • Delta
 • Kenya Airways
 • KLM
 • Korean Air
 • MEA
 • Saudia
 • Tarom
 • Vietnam Airlines
 • Xiamen Air

One World medlemmene er:

 Air Berlin
American Airlines
British Airways
Cathay Pacific
Finnair
Iberia
Japan Airlines
LAN (Chile)
Malaysian Airlines
Qantas
Royal Jordanian
S7 Airlines

 Da har jeg nevt det også ;)

Min favoritt er som sagt Star Alliance, og jeg venter på mitt SAS Eurobonus gull kort, får det i løpet av de neste månedene. Hurra!


Som dere kanskje skjønner så kjøper jeg mye billetter på SAS.no men det er absolutt ikke bare der jeg ser etter flybilletter. En av mine favoritt sider for dette er kelkoo.no. Her finner man flybilletter fra mange forskjellige flyselskaper og reisebyråer, og man slipper å gå inn på hvert enkelt flyselskap eller reisebyrå. Kelkoo er faktisk helt genialt. Man kan velge om man vil se de billettene med lavest pris, navn på flyselskap, tidligste hjemreise osv osv. Jeg som veldig mange andre har selskaper jeg vil reise med, og selskaper jeg ikke vil reise med. Tror nok hensikten med reisen har mye å si for hvordan folk velger å reise, altså hvilke selskap man foretrekker evt. om i det hele tatt har noe å si. Dette er også en av grunnene til at Kelkoo er så bra for de viser alt fra Ryan Air til Quantas o.l. For de som ser etter charter turer er også Kelkoo et godt alternativ, de har absolutt alt.


Når det kommer til hotell bestillinger bruker jeg faktisk flere forskjellige sider, men det er noen jeg liker bedre enn andre. Igjen så har dette litt med loyalitetsprogramer å gjøre, jeg liker å få litt tilbake for å være en trofast kunde. Med såpass mange hotelldøgn i året så er det hyggelig å kunne få til rabatter. Vet jo at hotels.com har en slik ordning, book 10 netter og få en natt gratis. For å være ærlig så synes ikke jeg det er så topp deal så jeg bruker ikke hotels.com så mye. Men det er en bra bookingside. Min favoritt er hotelclub.com. Her har jeg en egen profil og hver gang jeg booker hotell på denne siden opptjener jeg penger som jeg kan bruke til betaling på opphold når jeg selv måtte ønske. Jeg synes dette er en helt genial idé for jeg kan selv bestemme når jeg vil bruke de pengene og siden jeg er medlem der får jeg også rabatter på bookingene mine, jo flere bookinger jo mer rabatt, er snart Platinum medlem der ;)Jeg bruker også booking.com litt, det er fordi det hender de har litt flere hotell å velge mellom en hotelclub.net og så behøver man veldig sjeldent å forhåndsbetale hotellene der. Det hender jo at man kanskje ikke har så mye penger der og da og da er det jo greit å kunne booke hotellet man har funnet uten å måtte tenke på det. Men igjen så er det veldig deilig å kunne komme til et forhåndsbetalt hotellrom når man er på ferie. Smak og behag. Men booking.com har også masse tilbud for de som er medlemmer der og man kan få veldig bra dealer på denne siden. Og så er det jo flere av mine favoritter som har sine egne apper og det synes jeg er helt genialt, kan fikse alt på telefon om jeg vil;)
Det samme gjelder Expedia.no her er det masse flotte hoteller og det er like enkelt å bruke som booking.com. For å bestille eller bare titte så trykk bare på Expedia linken min her og du blir tatt rett til siden.


Flere linker som kan være verdt å sjekke:

Widerøe                                            Go to gate                                 
Lufthansa                                           Kelkoo                           
KLM                                                 Seat24
Turkish Airlines                                  Travelstart                               
Ebookers


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)