torsdag 24. april 2014

Jobber Oslo kommune på provisjon?

Bilde fra Manhattan New York

Det er fredag morgen, langfredag vel og merke, du er klar for avreise til flyplassen hvor du skal til utlandet på påske tur. Du bor i Oslo sentrum så det er mye lettere, raskere og ikke mins billigere å ta bussen til flyplassen, kan jo også nevne at det er mer miljøvennlig enn å kjøre egen bil også. Bilen står parkert utenfor boligblokken du bor, i påvente av parkeringsplass som beboer i borettslaget må du parkere i gata på de henviste plassene der. Ventelista på egen parkering plass er på 2 år så her må man bare være tålmodig. Vel, det er påske og det er veldig mange som reiser på ferie, påskeferie, bilen settes igjen hjemme, dette viser seg å være en kjempe tabbe!


Normalt sett så skriver jeg om reiser og dette innlegget er jo litt reiserelatert, men denne gangen er det ikke destinasjonen eller reisemålet jeg vil belyse, men konsekvensene av å være Oslo borger og reise på ferie. Ja det kan faktisk ha store konsekvenser som koster deg dyrt. I Oslo har det seg slik at parkeringsplasser hvor det er lov å parkere den ene dagen ikke nødvendigvis er en lovlig parkeringsplass dagen etter. Tilfellet jeg snakker om her har ikke noe med noen parkeringsselskaper å gjøre men Oslo kommune.

Tenk deg selv du kommer hjem fra ferie, rundt klokken 11.00 ankommer du leiligheten din, du slenger alt av kofferter og ting inn før du skal kjøre å hente katta som har vært på påskeferie hos "tante". Du går ut der hvor du har parkert bilen og ser at den er ikke der! I stedet har det kommet opp et pent lite parkering forbudt skilt som ikke var der da du reiste på ferie. Klokken 08.30 første arbeidsdag etter rød dagene i påsken så er bilen blitt tauet bort av Oslo kommune fordi de skal rydde akkurat den gata den dagen. Så klart kommunen har lov til å gjøre dette og sette opp slike skilt når de skal rydde gatene, de må bare gjøre det minimum 24 timer før det trer i kraft. Det vil da si at 1. eller 2. påskedag var Oslo Kommunes arbeidere på jobb for å sette opp skilter om kommende parkering forbudt. Det  har blitt observert at skiltet ikke var der på lørdag kveld og at alt var i orden med bilen da. Her snakker vi ikke om normale virkedager/arbeidsdager slik det blir gjort i andre sammenhenger.

Tirsdag morgen gikk med på å få tak i bilen og snakke med kommunens inntauingsplass og de som jobber der for å få en nærmere forklaring. Man kan vel kanskje tenke seg hva som ble sagt fra kommunen sin side. De har jo egentlig ikke gjort noe galt, det er bare måten det blir gjort på som er ekstrem provoserende og jeg synes det kan diskuteres om det er slik man burde operere. Det nesten så man skulle tro at det blir gjort med vilje, jobber også disse "inntauerene" / vei rydderenne på provisjon? Man føler jo litt at det er akkurat som om de er ute etter å ta deg og bruker alle midler til å gjøre det, man tror da virkelig ikke at kommunens ansatte jobber på røde dager? Synes jeg hører høy latter her jeg, kommune ansatte jobbe på røde dager!!!! Gjør ikke narr av kommune ansatte, jeg bare påpeker det som er åpenbart. Selv om det er slik at man skal ha tilsyn på bilen sin hver dag med tanke på parkeringsforskrifter så kan det settes spørsmålstegn ved om dette er moralsk og etisk opptreden fra kommunen sin side. Skal man ikke belønnes for å velge kollektivt, skal det ikke være bra å spare miljøet for alle giftige stoffer fra bilen, har jeg ikke hørt slagordet la bilen stå.....

Er det virkelig slik man skal ha det når man bor i hovedstaden, ikke reis på ferie hvis du ikke har noen som kan passe på bilen din hver dag. Eller kanskje budskapet er, 'hvor enn du reiser, ikke la bilen bli hjemme'. Nei nå vet jeg det, 'ikke dra på ferie, bilen trenger deg'.

Så fra nå av så er det ikke bare barnevakt og/eller dyrepass man må tenke på hvis man skal på ferie, nå må du ha daglig bilvakt i tillegg! Noen som fikk en ny business idé?  


4 kommentarer:

 1. Det er så typisk når man kommer hjem fra ferie. "Velkommen hjem til hverdagen".

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg synes det er litt råtten gjort jeg da, i ale fall på den måten. Man kunne vel ha hatt en vanlig arbeidsdag/virkedag fra skiltet ble satt opp til de begynte. Nesten som de regner med at bileiere i Oslo ikke er hjemme i påske slik at de kan taue bilen å tjene penger på det!

   Slett
 2. Thank you for your visit and comment. Am sorry I can't read your blog, I only speak English. Best of luck with the remainder of a-z.
  Sandy at Traveling Suitcase

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for taking the time to visit my blog. I writ both in Norwegian and English. Some of my English post are:

   http://www.mstraveltipsy.com/2014/03/what-destinations-and-tips-to-find-on.html#axzz2zjAXBcz5

   http://www.mstraveltipsy.com/2014/04/typical-norwegian-easter.html#axzz2zjAXBcz5

   http://www.mstraveltipsy.com/2014/04/my-bucket-list.html#axzz2zjAXBcz5

   http://www.mstraveltipsy.com/2014/03/manhattan-new-york.html#axzz2zjAXBcz5

   Just to mention a few, hope you have time to check them out, also I have google translate on my page so all te Norwegian post can be translated into English.

   Slett

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)