mandag 1. november 2010

London Calling!!!!Herregud London! I love London........... Vet ikke hva det er med den byen, men jeg bare elsker London. Alt med London er i mine øyne fantastisk. Man kan jo lese masse masse om London i utallige reisemagasiner, bøker, blader, på internett osv så jeg kommer ikke til å skrive masse typiske turist ting og legge ut om fakta, noe vil den nok selvsagt bli. Men jeg tenkte jo at her på denne bloggen skal det være mitt syn på de forskjellige reisestedene og hvordan jeg opplever de. Det kan være veldig likt som mange andre og det kan være forskjellig. Personlig liker jeg i alle fall å oppleve ting som kanskje ikke står i alle reisebøker o.l og det er jo noen ganger greit å oppleve ting som kanskje ikke alle opplever:)


Men, London................................ for meg så er årets begivenhet i denne flotte byen. Hver sommer, siste helga i juni er det en stor festival i Hyde Park, Hard Rock Calling! Har vært på denne festivalen 3 år på rad, og skal selvfølgelig reise igjen i juni 2011. Det er bare så fantastisk å sitte ute i Hyde Park å høre på alle de super bra artistene som spiller, til og med været har vært topp de 3 årene jeg har vært der. Området konsertene befinner seg på er ved begynnelsen av Oxford Street, Marble Arch er den nærmeste undergrunnen der. Det er bare en del av Hyde Park hvor konsertene er, men hele Hard Rock Calling er på et stort område så det er faktisk 3 forskjellige scener. Når man går inn på området kan man heller ikke gå ut igjen, men det er ikke noe problem for alt du trenger er inne, mat, drikke, toalett osv osv. Men, luerer du på hvilke type artister som spiller? Jeg har sett Eric Clapton, Stevie Wonder, Sheryl Crow, Sting and The Police, Paul Maccartney, Bruce Springsteen, The Bangles, James Morrison, The Hives, Maria Mena, Neil Young, The Killers, Dave Matthews Band, John Mayor, KT Tunstall  bare for å nevne noen. Disse navnene sier vel litt om hvor bra festival dette er. 25 juni 2011, Bon Joviiiiiiiiiii !!!Og ja, for de som vet litt om festivaler så er Glastonbury samme helgen. Men Hard Rock Calling er bedre assa :)


Beste stedet å bo på hotell er Paddington. Det er veldig sentralt til alt og hvis man er typen som liker å gå litt rundt er dette et flott utgangspunkt for å komme seg til Oxford street og Hyde Park. På Paddington har man også flytoget som tar deg rett fra Heathrow på ca 12 min, koster riktig nok 18 pund en vei men er absolutt verdt det. Paddington er et rolig sted og selv om ikke alle hotellene ser like fancy ut så er det ikke noe dårlig "nabolag". Billige hoteller finner man også der, noe det ikke finnes veldig mye av så sentralt i London. The Dickens Tavern, som ligger i London street på Paddington har verdens best Shepardspai :) Nam, nam. Skal du ha en real porsjon med bangers and mash må du gå på The Sawyers Arm i samme gate.

Billig shopping! Ja, du kan få det i London. Primark som ligger i enden av Oxfors street på Hyde Park siden, altså bare 15 min gange fra Paddington, har masse, masse billige klær, sko, smykker o.l. Shopper her med veldig god samvittighet.

I crawford street som ligger mellom Paddington og Hyde Park/Oxford street, er det masse flotte Shisha barer. Dette er et område i London hvor det er bosatt mange innvandrere, og de har tatt med seg mye fra den arabisk kulturen hit. Med andre ord, her er det masse spennende, eksotisk og ikke minst spicy mat å få. Det er også som jeg sa mange shisha barer her. Lurer du på hva shisha er? Det er den tradisjonelle arabiske vannpipenn som brukes til å røyke frukttobakk med, altså ikke noe som helst ulovlig med dette.


Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vært i London, men det er mange ganger. Har til og med bodd et par år i en liten by ved kysten i sør England ikke så langt fra Brighton. Men til tross for å ha vært i London så mye, har jeg ikke satt meg så veldig inn i typiske severdigheter o.l i byen. Det blir liksom ikke til det for det er så lett å tenke at jeg kan gjøre det neste gang jeg er her. Men det jeg fant veldig nyttig da, har jo så klart sett noe av det i forbifarta, er en sånn sightseeing bus evt. båt på Themsen. Buss turen tar ca 3 timer og båtturen er vel noe tilsvarende, og man kan gå av og på på de forskjellige stoppene slik man måtte ønske. Da ser man alt man vil. Jeg gjorde dette for ca 7 år siden og lever på det ennå. Når jeg reiser til London nå bare går jeg rundt og titter i butikker (aka gå helt apeshit bananas på Primark), slapper av på puben, er på konsert eller show (masse bra show på Hammersmith Apollo, mye stand up og komedie). Nå før juletider pleier det også å være julemarked i Covent Garden, helt ok å gå på bare for å ha opplevd det. Men jeg må si en ting, tar du undergrunnen til Covent Garden så regn med en hel masse folk, er alltid fult av folk på den stasjonen. Er man ikke helt topp i bena eller ikke orker å gå masse oppover i trapper, så er det bare å stille seg i heis kø, og der må du nok vente en liten stund! Trappene opp fra undergrunnen og til overflaten er lang, ubehagelig og proppfull av mennesker som åler seg oppover, noen i snegle fart andre så svetten spretter til alle kanter! Men det er nesten en opplevelse man burde få med seg det også :) Når du først er på Covent Garden burde du også gå innom en pub/restaurant som heter Punch and Judys, møter helt sikker andre nordmenn der også.


Andre ting som jeg synes er fint å gjøre, på sommeren når det er fint vær så klart, er å gå innom et sushi take away sted som ligger helt i begynnelsen av Oxford street, rett før Primark, man kan ikke unngå å se det for det lyser grønt av hele stedet, skiller seg skikkelig ut fra de andre butikkene og bygningene rundt. Kjøpe med seg noe å spise, veldig billig sushi der, smaker bra også, kjøp en flaske vin og legge seg på et teppe i Hyde Park.

Luerer du på hvor Top Shop, Urban outfitters og Miss Selfridge ligger? Ta undergrunnen til Oxford Circus, da ser du det med en gang..................................... hvis du ikke forsvinner i folkehavet da :) En annen populær butikk som mange ser etter er Abercrombie & Fitch. Denne ligger litt bortgjemt i en bakgate, men hvis du har kommet deg til Oxford Circus så går du ned Regent Street, nesten helt i enden (er forresten masse flott butikker i denne gaten også, litt mer "eksklusivt" enn i Oxford street), til du ser Vigo street til høyre for deg, følg gaten, lytt etter musikken og vips så er du i Savile Row hvor A&F ligger. Nesten litt vanskelig å se butikken for det er ikke akkurat åpne butikkvinduer der så du ser rett inn, men alltid folk med A&F poser utenfor. Ja, han som står ved døra i bare olabukse og bar overkropp jobber der, halvnakne hele gjengen, tror heller ikke de fikk jobben fordi de hadde masse erfaring innen butikksalg:) Masse pene og søte mennesker :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)