lørdag 21. september 2013

Jersey Shore / Seaside Heights10 dager i USA og denne gangen skal vi kjøre til Atlantic City, men vi måtte gjøre en stopp på veien, Seaside Heights, Jersey Shore! Ja, det er det stedet hvor MTV har filmet serien Jersey Shore. Vi var der i begynnelsen av september og da er høysesongen over og det er ikke så livlig der som man kan se på tv. Men allikevel så var det jo litt gøy å dra innom der på veien siden vi skulle i den retningen.


Det finnes ikke mange hoteler i dette området, mest moteller, men det passet oss helt fint. Ikke koster det så mye i lavsesongen heller og det er lett å få noe som er midt i sentrum. Ikke det at sentrum er så stort g alt er mer eller mindre samlet på ett sted. Som sagt så var det ikke så alt for mye liv der i september, men vi fant da noe å gjøre for det. Boardwalken er vel stedet der de fleste oppholder seg, og her finner man alt fra underholdning til barer og typiske amerikanske restauranter. 
Siden vi kom dit på ettermiddagen så gikk vi bare på boradwalken og fant et par barer og noe og spise. Jeg som er så glad i pizza måtte selvfølgelig ha det til middag. I USA så er jo alt noe større enn hva vi er vant til så 1 slice holder for meg til middag, ser jo ut som en helt pizza nesten.
For de som husker det så er det jo ikke mer enn ett år siden hurricane Sandy slo til på øst kysten av USA og Seaside var en av de stedene som ble truffet hardest. Selv om veldig mye er bygget opp igjen så ser man tydelig tegn til katastrofen som inntraff i 2012. 

Det er jo klart at de har bygget opp mye av Boardwalken på grunn av alle som kommer dit, men enkelte steder så det ut slik som det gjør på bildet over. Husker også når vi kjørte inn til Seaside at det var flere hus som var total ødelagt og det var veldig mye bygnings arbeidere som kjørte rundt og jobbet på de forskjellige husene. De som har penger de har fått fikset det meste allerede, men det er klart at ikke alle har hatt muligheten til det så fort. Det ganske mange amerikanere som har sommerhus her, akkurat som vi har sommerhus ved sjøen eller hytte på fjellet. 

Som sagt så var det bygnings arbeidere overalt og gjenoppbygningen var i full gang. Første kvelden gikk med på et par glass på noen barer og litt å spise og så måtte vi bare prøve noe av aktivitetene de hadde der. Gode gamle slå frosker i blomsten på vannet. Husker godt at jeg gjorde det som barn når vi var på Tusenfryd eller lignende steder. 
Gikk ikke så bra da, får skylde på jetlagen;)
Som sagt så ble det en tidlig kveld den første kvelden, men vi våknet da nokså uthvilt dagen etter. Vi måtte jo neste ta oss en tur på stranda siden været fortsatt tillot det. Var ikke varmt nok til å bade da, men det var kanskje like greit for Atlanterhavet er ikke spesielt varmt. Men deilig å slappe av på stranda. 


Noe vi la merke til når vi skulle på stranda var at under høysesongen må man faktisk betale for å i det hele tatt oppholde seg der. 6 dollar koster det å legge seg på stranda. Litt spesielt tenker jeg, men det er jo sånn det bare er det. Vi slapp å betale da siden det ikke var noe sesong da. 
Må jo innrømme at vi ikke var på stranda i så mange timer, og når det nærmet seg lunsj så fant vi en bar, nok en gang. Var ikke så veldig mye annet å finne på egentlig. Nok en gang så får man servert noe som ikke er direkte lite, tok meg halvannen time å drikke opp margaritaen. Men det var veldig god da, og den passet jo på etermiddagen i sola ;)

En liten tur for å se "severdighetene" på Jersey Shore måtte man jo bare da. Det var jo tre ting man måtte få bilde av før man dro videre. Tenker da på det som er mest kjent fra tv serien Jersey Shore.


Shore Store hvor disse folkene jobbet, eller prøvde å jobbe eller hva man skal si.
Karma, utestedet som de var på veldig ofte. Det var desverre ikke åpent når vi var der, hvis ikke så hadde vi vel gått inn for en drink, bare for å kunne si vi hadde vært der ;)

Bamboo ligger rett ved siden av og det virket som at de to stedene har samme eier eller samarbeider. Når man betaler seg inn på det ene stedet så gjelder det for det andre også.

Sist men ikke minst så måtte vi ta en titt på det velkjente huset Jersey Shore gjengen bodde i. Der kan man faktisk betale 10 dollar og få en visning av huset. Det gjorde ikke vi da, stod over den.


Det var nokså stille i Seaside på denne tiden , men vi fant da i alle fall en Irsk pub hvor vi spiste middag. Man reiser vel heller ikke til et sted som dette for å gå på finere restauranter.

Ble ikke kjempe sent denne kvelden heller, da det ikke fantes så mye å gjøre, og skal man reise hit så burde man vel gjøre det i høysesongen. Dagen etter var det bare å kjøre videre til Atlantic City!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)