mandag 25. august 2014

GoMore, en liten revolusjon innen transport


GoMore ble startet i Danmark i 2005 og ble raske en ledende portal for samkjøring. I 2011 ble dette prosjektet relansert etter at man fikk nye og flere samarbeidspartnere og siden den gang har det bare vokst mer og mer. Det er kanskje mange som ikke har hørt om GoMore eller vet helt hva dette er, så her kommer en forklaring på noe man rett og slett kan kalle for en revolusjon innen samkjøring og transport.


Det hele er så enkelt at man går inn på nettsiden til GoMore og der kan man skrive inn hvor man ønsker skyss. For eksempel, sitter man i Oslo og trenger å komme seg til Kristiansand kan man skrive det i søkefeltet, samt hvilken dato det gjelder og er det noen som har registrert at de tilbyr dette vil det komme frem i neste vindu. Likedeles hvis du er den som vil tilby skyss fra et sted til et annet. Denne form for transport er ikke bare miljøvennlig, men den er også sosial, effektiv og ikke minst billig. Man skal lete lenge etter andre transport metoder som kan matche disse prisene jeg har sett her. Det er så klart den som tilbyr transporten som bestemmer prisen, men etter å ha sett igjennom siden her så synes jeg det er rimelige priser folk tilbyr. Dette her må jo være helt genialt for studenter som studere et annet sted enn der de er fra. Denne samkjøringen åpner også kanskje for at flere studenter kan reise hjem i helgene.   Som man kan se fra GoMore sin forside så er det veldig enkelt å både søke etter skyss og/eller tilby skyss til andre. Det er ikke noe hokuspokus, det er veldig brukervennlig og lett for absolutt alle å bruke. Jeg er helt sikker på at dette er noe som vil bli veldig populært, og selv om det appellere mer til noen typer mennesker enn andre så er jeg også sikker på at dette vil åpne opp muligheten til å reise for flere. Man behøver ikke å reise langt heller, for eksempel hvor mange reiser fra Oslo til Gardermoen hver dag. Men GoMore blir dette den desidert billigste måten for folk å komme seg til Oslo Lufthavn på, og dette er bare ett av mange eksempler.    


Men detter er ikke alt GoMore har å tilby, de har også nettopp lansert en annen tjeneste hvor du kan leie ut privat bilen din. Det er utrolig mange som har bil som de ikke bruker så mye, meg inkludert, og da er det jo egentlig helt genialt å kunne ha muligheten til å faktisk leie den ut. Man kan jo faktisk tjene penger uten å jobbe for det. Det er faktisk sånn at en gjennomsnittlig norsk bil står stille 23 timer i døgnet. Man tenker nok ikke på det men bilen din koster faktisk penger når den står stille. Dette er også en del av GoMore sin miljøbesparende visjon, da bildelere bruker bilen 1/3 mindre enn bileiere som ikke deler bil. Produksjonen av en bil tilsvarer det samme co2-utslippet som ved gjennomsnittlig bruk av en personbil i 3 år. Man kan leie på time-, dag- eller ukesbasis, og den enkeltes bilforsikring gjelder ikke, da man får en egen bilforsikring i tiden bilen er utleid. Altså, all utleie inkluderer spesialforsikring samt veihjelp. Din eksisterende forsikring berøres ikke hvis uhellet skulle være ute.

Man kan jo ikke si annet enn at dette er et konsept som er mer eller mindre helt nytt og ikke mist spennende for veldig mange av oss, og det er nok mange som vil dele min mening når jeg sier at det er en liten revolusjon innen transport. Det er ingen tvil i mine tanker i alle fall, dette må jo bare prøves ut en gang. 


Sponset av GoMore.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)