mandag 20. januar 2014

SAS pilotene vil ha flere langruter fra Oslo


Jeg satt og leste om dette i både dagens VG og Aftenposten, og begynte å tenke litt. Dette er vel ikke noe nytt at de ansatte i Norge ønsker at SAS skal åpne flere langruter her i landet. Må jo innrømme at alt peker jo egentlig til det faktum at SAS burde ha mange flere langruter fra Norge, særlig Oslo Lufthavn (men også andre). For det første så er det jo på Oslo Lufthavn at veksten i antall passasjerer er høyest i hele Skandinavia, bare det burde jo bevise litt.
Ola Nordmann reiser jo så klart mest av alle skandinaver. I tillegg til dette så må man jo ta opp konkurransen mot Norwegian. Jeg synes at det nesten blir slik at SAS lar Norwegian få monopol på en del ruter, og det er jo ikke bra for noen. Konkurranse er sunt og det er uten tvil det som er best for forbrukerne. Jeg tror også at det kunne ha vært lønnsomt for SAS og starte flere ruter fra Norge, vi har jo mange store firmaer her i landet som er veldig store i utlandet også. Det er jo ikke umulig at de trenger bedre avtaler enn det de har i dag. Jeg tenker spesielt på oljebyer i Norge og at det er en del av de i USA også. Det var jo snakk om at SAS skulle åpne rute mellom Stavanger og Houston. Det er jo faktisk mulig at det kunne ha blitt en suksess. Problemet er bare at man vet jo aldri for selskapet tørr jo ikke å satse i Norge. Det er alltid København som får alle langrutene og deretter kommer Stockholm.

I 2016 skal også SAS få en hel del nye fly, og det må jo være med på å økt interessen for flere langdistanse flyvninger fra Norge. Jeg tror at skal SAS klare å overleve så må de ta opp konkurransen med Norwegian, og i tillegge til dette kan det jo hende at det kommer flere andre utenlandske selskaper på banen og da vil det vel være greit for SAS å være litt etabler før de kommer å ta markedsandelen/plassen. Jeg mener i alle fall at det er helt avgjørende for alle mennesker som vil, må eller skal fly at det er nok konkurranse i markedet slik at det ikke blir monopol, det vil nok bety slutten på reising for veldig mange. Jeg må jo også nevne at SAS klart et overskudd i sluttregnskapet sitt og etter et så turbulent år (samt de foregående årene)er jo det  meget beundringsverdig og man må jo være litt imponert over dette. Det  kan jo bety at konsernsjefen som har tatt styringen i selskapet har litt peiling på hva han driver med, da burde han jo også se klart og tydelig hvor han skal legge langdistanse rutene. 

1 kommentar:

Hei! Takk for din kommentar. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre i vei!:)

Hi! Thank you for taking the time to comment on my blog. If you have any questions please contact me:)